Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση, Μάιος 2014

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                                       

Αγαπητοί γονείς,    
                                                                                
Μάιος. Εμπρός βήμα ταχύ!! Μια χρονιά μεγάλης προσπάθειας από όλους μας, σε όλα τα επίπεδα, μπαίνει στην τελική της ευθεία… Στα σχολειά μας ευτυχώς έχουμε το προνόμιο να εργαζόμαστε με αρχές και αξίες που προάγουν τη συλλογικότητα, την ανθρωπιά, τη συνέπεια, τη δημιουργικότητα, την πρόοδο.  Έναυσμα… η καθαρή ματιά των παιδιών!  Καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκπονήθηκαν προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας. Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προγραμμάτων και της δραστηριότητας της φιλαναγνωσίας έγιναν βιωματικές δράσεις με εκπαιδευτικές εξορμήσεις και εκδρομές, όπως επίσης και ανάλογες εκδηλώσεις.

Η Α΄ τάξη υιοθέτησε μια αγέλη λύκων με την προτροπή της οργάνωσης «Αρκτούρος» του Νυμφαίου Ν. Φλωρίνης.

Η Β΄ τάξη ολοκληρώνει το πρόγραμμά της με την επίσκεψη στον χώρο «Ένεκα Παιδείας», όπου θα διερευνήσει διαθεματικά τις εποχές του χρόνου με βιωματικό τρόπο (θεατρικό δρώμενο και  εικαστικές δημιουργίες).

Η Γ΄ τάξη θα παρουσιάσει δρώμενο με τίτλο «Ένα πασουμάκι ταξιδεύει…» εμπνευσμένο από παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

Η Δ΄ τάξη θα παρουσιάσει δρώμενο με τίτλο «Τρέχει, τρέχει… το νερό», ταξίδι με νεράιδες, ξωτικά και όμορφες κοπέλες του Κλήδονα που ρέουν με τα ποτάμια της ζωής σε μια απέραντη θάλασσα, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30. 

Η Ε΄ τάξη ασχολήθηκε με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σχετικές με τις πέντε αισθήσεις, τις οποίες θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την επόμενη σχολική χρονιά. Επίσης, στα πλαίσια της ιστορίας, επισκέφθηκε και θα επισκεφθεί ιστορικούς τόπους με αναφορές στη βυζαντινή εποχή.

Η Στ΄ τάξη με τραγούδια, αναμνήσεις από τη σχολική ζωή και ευχές για το μέλλον θα «αποχαιρετήσει» το δημοτικό σχολείο την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 8:30π.μ.
Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων οι μεγάλες τάξεις (Ε΄- Στ΄) συμμετείχαν σε διασχολικούς αγώνες ποδόσφαιρου, χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. 
   
Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα αναρτηθούν εργασίες των μαθητών/τριων όλων των τάξεων που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της  σχολικής χρονιάς στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής. Επίσης, θα αναρτηθούν σε διάφορα μέρη του σχολείου έργα των παιδιών που αναδεικνύουν την φαντασία, την έμπνευση και την δημιουργικότητά τους, και που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εκλογών τις Παρασκευές 16 & 23 Μαΐου 2014 και τις Δευτέρες 19 & 26 Μαΐου 2014 το σχολείο θα είναι κλειστό.

Έχουμε δικαίωμα να αισιοδοξούμε; Τι λέτε;
                                                                                                               Η Διευθύντρια του σχολείου
                                                                                                                  Ευαγγελία Καλογεράκη