Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

1η ενημερωτική συνάντηση για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων

Αγαπητοί καλημέρα σας,

Έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής, το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης  του Δήμου Βριλησσίων, που αριθμεί 3 ξύλινους κομποστοποιητές στα πάρκα Μίκη Θεοδωράκη (πρώην ΤΥΠΕΤ), Ρεματιάς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, απευθύνει κάλεσμα στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου για ενημερωτική Συνάντηση Κομποστοποίησης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ. στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Σκοπός, εκτός από το να κοινοποιηθεί η λειτουργία του Δικτύου, είναι και να πληροφορηθούν οι γονείς για:
·       το τι είναι το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης
·       ποια είναι η χρήση και ποια τα οφέλη του
·       γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια
·       ποια είναι η ευθύνη και η συμβολή των κατοίκων ως προς το Δίκτυο
·       πώς μπορούν να συνδράμουν τη διατήρηση, επέκταση και ορθή λειτουργία του.
Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων προς τους κατοίκους. Η ιδέα της κοινωνικής διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων με τη μορφή του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης γεννήθηκε στην Καλαμάτα από την ομάδα της RE:THINK με την τοποθέτηση 61 ξύλινων κομποστοποιητών εντός του αστικού ιστού, ύστερα από αίτημα των κατοίκων, που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Το παράδειγμα ταξίδεψε και στα Βριλήσσια με απώτερο στόχο οι άλλοτε παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων να μετατραπούν σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος). Η συμβολή αυτή οδηγεί στη δημιουργία μιας κοινότητας μηδενικών αποβλήτων, ένα εγχείρημα πρωτοποριακό όσο κι επιτακτικό σε μια εποχή που κάθε μας κίνηση έχει πλέον άμεση και φανερή επίδραση στο περιβάλλον που ζούμε.
Με το πέρας της συνάντησης, θα συλλεχθούν αιτήσεις για νέες τοποθετήσεις κομποστοποιητών, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον.
Σας περιμένουμε ώστε μαζί να δώσουμε ώθηση σε κάτι που δεν είναι απλά ένας τρόπος διαχείρισης των οργανικών μας απορριμμάτων, αλλά τρόπος ζωής! 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ ΕΔΩ
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε επίσης τη σελίδα στο FBReThink-Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης,  την ιστοσελίδα ReThink Project και την ιστοσελίδα Δήμος Βριλησσίων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων