Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση Φεβρουαρίου


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                             Φεβρουάριος  2020                                      

Αγαπητοί γονείς,

Είναι παράδοση στο σχολείο μας, εδώ και χρόνια, η προσφορά αγάπης μέσα από δράσεις που ευαισθητοποιούν τα παιδιά. Eυχαριστούμε και πάλι όλους σας για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας. Bοηθήσατε να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αγαθών για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας ,το μήνα Δεκέμβριο. Επίσης η πρωτοβουλία της Β’ και Ε’ τάξης να προσφέρει παιχνίδια και αθλητικό υλικό, σε απομακρυσμένα σχολεία του νομού Ιωαννίνων στην ορεινή Ήπειρο, μας συγκίνησε ιδιαίτερα όλους. “Δεν υπάρχει αξία στη ζωή εκτός από αυτή που εσύ επιλέγεις κι η χαρά δεν βρίσκεται πουθενά, αν δεν τη δίνεις στη ζωή εσύ ο ίδιος! “

 Αυτή την περίοδο στο σχολείο μας εξελίσσεται μία δράση, για να γνωρίσουν τα παιδιά την κομποστοποίηση. Η ομάδα που πραγματοποιεί το πρόγραμμα, συνεργάζεται με το Δήμο Βριλησσίων, ο οποίος εγκαινιάζει τη συνοικιακή κομποστοποίηση.

Στη σχολική μονάδα εκπονούνται, ήδη ανά τάξη, προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης κι όχι μόνο. Εγκρίθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Πρόκειται για προσέγγιση θεμάτων που καλλιεργούν την πρωτοβουλία, την υπευθυνότητα, την αυτονομία των μαθητών και την άσκησή τους στη λήψη αποφάσεων. Επισκέψεις, δρώμενα, εκδρομές, βιωματικές δράσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σχέδια εργασίας που προωθούν την κριτική σκέψη, τη συλλογική προσπάθεια, τη συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη της κιναισθητικής αντίληψης κι ευρύτερα της “πολλαπλής” νοημοσύνης. (Gardner).

 Ο σχεδιασμός τους έχει ως εξής:
 Α΄ τάξη: Στο χωραφάκι του παππού, περιβαλλοντικό πρόγραμμα
 Β΄ τάξη: Γνωρίζω τον εαυτό μου, πρόγραμμα αγωγής υγείας
 Γ΄ τάξη: Οι φίλοι μου τα ειδώλια, πολιτιστικό πρόγραμμα
 Δ΄ τάξη: Τοπία και Τόποι λατρείας στην Αρχαία Ελλάδα , πολιτιστικό πρόγραμμα
 Ε΄ τάξη:  Η πυξίδα του εαυτού μου, πρόγραμμα αγωγής υγείας
 Στ΄ τάξη: Τι μας άφησαν οι παλαιότεροι,  πολιτιστικό πρόγραμμα

Στην ιστοσελίδα του σχολείου έχουν αναρτηθεί οι επισκέψεις ανά τάξη για το Β΄ τρίμηνο.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 25, 26, 27 Φεβρουαρίου θα γίνει έλεγχος οπτικής οξύτητας για τους μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης από την δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της  1ης ΥΠΕ Αττικής.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου  2020, τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, θα γιορτάσουμε στο προαύλιο του σχολείου, όλοι μαζί “οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές”,από τις 11:30 έως 13.15(εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει).Ο σύλλογος γονέων θα προσφέρει πίτσες.

                              “ Η ζωή από κοντά μια τραγωδία,
                                     από μακριά  μια κωμωδία….” Τσάρλι Τσάπλιν
                


           Από τη διεύθυνση