Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Kομποστοποίηση στον κήπο του σχολείου μας

Πριν ένα χρόνο ξεκινήσαμε να κάνουμε κομποστοποίηση στον κήπο του σχολείου μας μαζί με τα παιδιά, με την συνδρομή της κας Χριστίνας Ρηγου. 

Η κομποστοποίηση είναι ένας εύκολος και φυσικός τρόπος μετατροπής των οργανικών υπολειμμάτων της κουζίνας και των φυτικών υπολειμμάτων του κήπου, σε λίπασμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο και στις γλάστρες μας. 
 
Το υλικό που συγκεντρώναμε, το συλλέγαμε από τις εργασίες που κάναμε στον κήπο αλλά και από το σπίτι μας όπως φύλλα, μικρά κλαριά, τσόφλια, φλούδια, στάχτη και άλλα.
Το υλικό το συγκεντρώναμε στους ειδικούς χώρους που έχουμε φτιάξει και στους δύο κήπους.
Μέσα σ' όλο αυτό το διάστημα εμπλουτίζαμε τους κάδους με νέο υλικό, το ανακατεύαμε και το βρέχαμε όταν χρειαζόταν. Τα παιδιά παρακολουθούσαν τα στάδια της αποσύνθεσης των υλικών, έβλεπαν τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονταν, συνειδητοποιούσαν ότι τίποτα στη φύση δεν πάει χαμένο και ότι όλα επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν. Στη Γη.
Το κομπόστ μας είναι πια έτοιμο, έχει γίνει φυτόχωμα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα φυτά και στα δέντρα του σχολείου μας.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ήρθε στο σχολείο μας ο κύριος 
Μαυραγάνης (αντιδήμαρχος περιβάλλοντος) και οι κύριοι Λαζάνης και Βαρώτσος που κάνουν οικιακή κομποστοποίηση εδώ και χρόνια και που μας είχαν βοηθήσει με τις γνώσεις τους όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία αυτή.
Μαζί μας ήταν και τα τρία τμήματα της έκτης τάξης με τις δασκάλες τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Βριλησσίων, θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια των παιδιών,  μας παραχώρησε έναν κλαδοθραύστη για να αξιοποιούμε στο κομπόστ μας και υλικό από τα κλαδέματα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά και όλους όσους υποστηρίζουν την προσπάθεια της κομποστοποίησης στο σχολείο μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων