Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2015-2016










Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

1ου Δ.Σ. Βριλησσίων


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Δ.Σ.  2015-2016

Α. Υποστήριξη και ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του σχολείου                                                                
¨      Αγορά 7 ανακατασκευασμένων πύργων Η/Υ  προς αντικατάσταση παλιών μη λειτουργικών Η/Υ και αγορά ανακατασκευασμένου Η/Υ και οθόνης για την τάξη Δ3.
¨      Αγορά 2 βιντεοπροβολέων και τοποθέτησή τους στις αίθουσες πληροφορικής και Δ3.
¨      Αγορά φορητού βιντεοπροβολέα.
¨      Αγορά και τοποθέτηση ρόλερ σκίασης σε 8 αίθουσες του σχολείου.
¨      Αγορά, συναρμολόγηση και τοποθέτηση 8 ραφιέρων–βιβλιοθηκών.
¨      Αγορά και τοποθέτηση 8 επιτοίχιων κλειστών θηκών χαρτιού τουαλέτας και 1 θήκης υγρού σαπουνιού για τις τουαλέτες των μαθητών.
¨      Αγορά προστατευτικού υλικού για τις μπασκέτες του σχολείου καθώς και αθλητικού εξοπλισμού για το μάθημα της γυμναστικής.
¨      Αγορά οθόνης προβολής για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
¨      Αγορά και τοποθέτηση κουρτινόβεργων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
¨      Αγορά βάσεων (stand)  και καλωδίων μικροφώνων για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
¨      Αγορά διαφόρων ειδών (π.χ. ηχεία Η/Υ, ρολόγια, σήτες για τουαλέτες, κλπ), καθώς και  επισκευές (π.χ. ενισχυτή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κλειδαριών κλπ) και τεχνική υποστήριξη (Η/Υ) στον εξοπλισμό του σχολείου.
Β. Εκπαιδευτικές δράσεις
¨      Παρουσιάσεις και συζητήσεις με θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των γονέων (σχολικός εκφοβισμός, ΚΑΡΠΑ, επαγγελματική ανάπτυξη – προεφηβεία, «μαθαίνω το παιδί μου να μαθαίνει» κλπ).
¨      Σε συνεργασία με την Δ/νση του σχολείου προτάθηκαν από το Σύλλογο και υλοποιήθηκαν από το σχολείο τρεις εκπαιδ/κες παρεμβάσεις το έτος 2015-2016: Σχολική βία από την  ΠΡΟΝΟΗ – Εργαστήρι Δημοκρατίας (στη Βουλή) – Υγιεινή διατροφή αθλητισμός (Νους υγιής εν σώματι υγιή).
¨      Καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης τόσο με το πρόγραμμα φροντίδας του κήπου του σχολείου καθώς και με την επίσκεψη στο περιβόλι των «Αγρόσχολων» σε συνεργασία με την κα Χριστίνα.
¨      Πρόγραμμα απογευματινών εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Γ. Διεκδικητικό πλαίσιο
¨      Έγγραφα και παραστάσεις στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για θέματα όπως: Αποκατάσταση φθορών κτηρίου, αντικατάσταση εξοπλισμού  και εκσυγχρονισμός του σχολικού κτιρίου, πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Παρέμβαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών.
¨      Αίτημα προς την Σχολική Επιτροπή περί ορισμού χειριστή τροφίμων για την σίτιση του Ολοημέρου και κατάθεση ερωτήματος στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με το θέμα.
¨      Υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τους βανδαλισμούς στο σχολείο.
¨      Αίτηση σε  ΕΕΑΕ και Πολεοδομία για έλεγχο λειτουργίας πιθανής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε γειτονική πολυκατοικία.
Δ. Κοινωνικές δράσεις
¨      Διοργάνωση εορτών Χριστουγέννων, κοπή βασιλόπιτας στις τάξεις, εορτές Αποκριών, Πάσχα, λήξης σχολικής χρονιάς για ενήλικους, παρουσίασης εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
¨      Ετήσια φωτογράφιση μαθητών, δώρο αποφοίτησης μαθητών ΣΤ τάξης και επισκέψεις εξοικείωσής τους με το χώρο του Γυμνασίου.
¨      Διοργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων, συγκέντρωση ρουχισμού για Κοινωνικό Παντοπωλείο, μοίρασμα συσσιτίου στο κέντρο της Αθήνας με την Κοινωνική Κουζίνα "ο Άλλος Άνθρωπος", κλπ).
Ε. Επικοινωνία - Άνοιγμα  προς τη βάση
¨      Συχνή ενημέρωση μελών μέσω email.
¨      Δημιουργία ομάδας συζήτησης των σχολικών θεμάτων στην πλατφόρμα Loomio.
¨      Ενημέρωση για τις ανοικτές συνεδριάσεις του Δ.Σ.
¨      Ανάρτηση των ανακοινώσεων στους πίνακες έξω από τις εισόδους του σχολείου και κουτί αλληλογραφίας στο κυλικείο για όσους δεν έχουν πρόσβαση ή εξοικείωση με Η/Υ.