Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Μαΐου 2015

1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                           Μάιος 2015

Μάιος ! Ευωδιά από ρόδα, χρώματα λουλουδιών και ένας ήλιος ζεστός, ελπιδοφόρος !
Ο Ελληνικός Ήλιος που μας αναζωογονεί και μας φτιάχνει τη διάθεση !
Συστατικό στοιχείο αυτής της μικρής χώρας που την κάνει ξεχωριστή !
Τέχνη – Τύχη – Τόλμη όπως μας λέει ο Ελύτης !
Τρείς περίφημες λέξεις που κόσμησαν τις σελίδες αυτής της σχολικής χρονιάς που μας αφήνει !

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… λοιπόν !


Η Α΄ τάξη ταξίδεψε με το «παραμύθι» και όσα έμαθε για την υγιεινή διατροφή θα τα παρουσιάσει στις Στ΄ τάξεις την Τετάρτη 20/5/2015. Την Παρασκευή 12/6/2015 θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Μάκρη !

Η  Β΄ τάξη δημιούργησε λευκώματα, μικρά αριστουργήματα, από την εξερεύνησή της στα γραφικά Κυκλαδονήσια. Μαζί με τους γλάρους ξεκλείδωσε τα μυστικά των νησιών. Βρήκε το έβδομο κλειδί ακολουθώντας πειρατές, γοργόνες, νησιώτες και την μάγισσα στην Πορτάρα της Νάξου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα «Τα νησιά εξερευνώ, τα κλειδιά ψάχνω να βρω» !

Η Γ΄ τάξη θα περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και στο λιμάνι της στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Άλλος με την βάρκα μας» την Πέμπτη 28/5/2015 !

Η Δ΄ τάξη ολοκληρώνει το πολιτιστικό της πρόγραμμα «Το μάρμαρο διηγείται την ιστορία του…» με επισκέψεις στο Μουσείο και στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, καθώς και στους μαρμαρογλύπτες της Τήνου…!

Η Ε΄ τάξη τελειώνει τις «Βυζαντινές Διαδρομές» με την δημιουργία ψηφιδωτού, παρακολούθηση ταινίας και εξόρμηση στην Μονή Καισαριανής την Τετάρτη 27/5/2015 !

Η Στ΄ τάξη θα παρουσιάσει οπτικοακουστικά το υλικό που συγκέντρωσε από τις «προσφυγικές κατοικίες της Αθήνας» στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ) την Τρίτη 2/6/2015 στις 19:30.
Την Πέμπτη 4/6/2015, η Στ΄ τάξη θα πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην Αίγινα ενώ την Πέμπτη 11/6/2015 στις 20:00 με τραγούδια και χορούς θα αποχαιρετήσει το Δημοτικό Σχολείο !

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της αθλητικής ιδέας και του «ευ αγωνίζεσθαι» τις δυο εβδομάδες του Ιουνίου θα διοργανωθούν συναγωνιστικές δραστηριότητες και δρομικά παιχνίδια για τις τάξεις Α΄ και Β΄ καθώς και ομαδικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου και χειροσφαίρισης για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄. Σκοπός είναι τα παιδιά να αναπτύξουν ομαδικότητα, συνεργασία και υπευθυνότητα αφού θα οργανώσουν τα ίδια τις ομάδες που θα συμμετέχουν και θα αναλάβουν ρόλους γραμματείας, χρονομέτρησης και διαιτησίας !

Στο μάθημα των Εικαστικών θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών που δημιουργήθηκαν με διαφορετικές τεχνικές καθώς και θεματική έκθεση «αλληλεγγύη» από τις Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεις ! Τα έργα θα αναρτηθούν σε όλο το σχολείο τον Ιούνιο !

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεργασία, την αρωγή και την δραστηριότητά τους καθόλη την διάρκεια της χρονιάς !

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 21/5/2015 (λόγω τοπικής εορτής), την Δευτέρα 1/6/2015    (εορτή Αγίου Πνεύματος) και την Τετάρτη 3/6/2015 (Γενική Συνέλευση Συλλόγου Δασκάλων) το σχολείο δεν θα λειτουργήσει.
Την Δευτέρα 15/6/2015 ώρα 8:30 θα γίνει η παράδοση των τίτλων προόδου και των τίτλων σπουδών των μαθητών !

Καλό καλοκαίρι σε όλους ! Να ονειρεύεστε και να χαμογελάτε !   


Η Διεύθυνση του Σχολείου