Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ενημέρωση πεντάμηνης δράσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    

Αγαπητοί γονείς

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και έχοντας διανύσει μια περίοδο πέντε μηνών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι τώρα δράσεις του συλλόγου μας. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε τα σχόλια σας και τις προτάσεις τόσο για βελτίωση των υφιστάμενων δράσεων όσο και για εμπλουτισμό με καινούργιες.

Αναλυτικά είναι:

1) Διοργάνωση στο χώρο του σχολείου με επαγγελματίες δασκάλους και με πολύ χαμηλό κόστος, μαθημάτων κιθάρας, πιάνου και αρχαίων ελληνικών για τα παιδιά του σχολείου μας.

2) Κατασκευή εξέδρας βαρέως τύπου(επέκταση της υφιστάμενης) και βαθμιδωτής κατασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Με αυτή την δράση αναβαθμίστηκε απόλυτα ο χώρος κάτι που θα διαπιστώσετε και στις προσεχείς εκδηλώσεις του σχολείου.

3) Παράλληλα με την παραπάνω δράση και με την αφιλοκερδή εργασία του γονέα κ. Γεώργιου Σταθόπουλου, έγινε πλήρης αποκατάσταση του ηχητικού συστήματος του χώρου εκδηλώσεων(καλωδιώσεις, επισκευές ηχείων, ερμάριο για την τοποθέτηση του ενισχυτή), δράση που έγινε και αντιληπτή στην γιορτή της Αποκριάς.

4) Συμμετοχή στην κατασκευή επαγγελματικού φωτισμού (προδιαγραφών θεάτρου) τόσο με κατάλληλες λάμπες όσο και κονσόλα ελέγχου, για την αίθουσα των εκδηλώσεων, ώστε τόσο η παρακολούθηση όσο και η κάλυψη(με κάμερες, κινητά κλπ) των εκδηλώσεων των παιδιών μας να είναι άριστη.

5) Διοργάνωση της αποκριάτικης γιορτής. Τα έξοδα της καλύφθησαν από την λαχειοφόρο για την οποία είχαν βρεθεί αξιόλογοι χορηγοί, ενώ και οι γονείς με τα συμμετοχή τους κάλυψαν μεγάλο κομμάτι του μπουφέ. Επίσης δεν δαπανήθηκαν χρήματα για την μουσική κάλυψη μιας και αυτή οργανώθηκε από γονέα. 

6) Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ποικίλου περιεχομένου. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση του επίκαιρου λόγω Πάσχα ντοκιμαντέρ ‘’ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ, ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ΄΄στον Αγ.Γεώργιο στα Πριγκηπονήσια στο οποίο παρεβρέθησαν και οι συντελεστές της και ακολούθησε συζήτηση.

7) Αγορά δώρων (μηχανικά μολύβια) για τους τυχερούς μαθητές της βασιλόπιτας. Φέτος οι βασιλόπιτες δεν αγοράστηκαν αλλά προσεφέρθησαν από τα μέλη του συλλόγου και από γονείς.

8) Αγορά ανταλλακτικών για τις τουαλέτες (υδραυλικά, βρύσες, καζανάκια κλπ)

9) Αντικατάσταση λάμπας προτζέκτορα που χρησιμεύει στα διαδραστικά μαθήματα.

10) Ο συλλόγος συνεισφέρει επίσης και σε άλλες ανάγκες του σχολείου μικρότερης κλίμακας αλλά απαραίτητων για τη λειτουργία του(όπως για παράδειγμα αντικατάσταση λουκέτων και κλειδαριών για την ασφάλιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, σφουγγαριών για τους νέους πίνακες, διάφορα χαρτικά, περιφερειακά Η/Υ κλπ, ανταλλακτικά συστήματος συναγερμού κλπ)

11) Όπως είναι γνωστό τα Σαββατοκύριακα το σχολείο δεν φυλάσσεται. Έχει έντονα παρατηρηθεί το φαινόμενο κάθε Δευτέρα πρωί το σχολείο να παρουσιάζει σημάδια βανδαλισμού από εξωσχολικούς. Για τον λόγο αυτό ο σύλλογος ανέθεσε σε φύλακα την επίβλεψη του χώρου και πράγματι επιβεβαιώθηκε ότι διάφοροι εξωσχολικοί πηδούσαν τα κάγκελα και επιδίδονταν σε ζημιές και λέρωναν το χώρο του σχολείου μας. Για το θέμα αυτό είμαστε σε συζητήσεις τόσο με τον σύλλογο διδασκόντων όσο και με το Δήμο.

12) Το Ιστολόγιο του σχολείου μας  http://1odimotikovrilission.blogspot.gr/ έχει ήδη ενημερωθεί με τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του συλλόγου. Έτσι κάθε ενημέρωση που θα γίνεται προς τους γονείς θα βρίσκεται και εκεί.

13) Θα θέλαμε τέλος να αναφέρουμε ότι υπάρχει ανάγκη στο σχολείο δύο τηλεόρασεων 40’’-42’’ νέας τεχνολογίας(LCD ή LED) για τον εξοπλισμό των διαδραστικών μαθημάτων.  Αν κάποιος γονέας έχει σε καλή κατάσταση κάποια και επιθυμεί να την δωρίσει(ή να μας την προσφέρει σε τιμή μεταχειρισμένης) είναι ευπρόσδεκτος.

 Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε την άριστη συνεργασία του συλλόγου με όλους τους διδάσκοντες του σχολείου και με την διευθύντρια κ.Καλογεράκη η οποία προσπαθεί με επιτυχία ώστε το σχολείο να λειτουργεί απρόσκοπτα και δάσκαλοι και μαθητές να είναι προσηλωμένοι στο διδακτικό έργο και μόνο.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων προσπαθεί όσο μπορεί και αυτός να βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου. Η διαχείριση των συνδρομών των γονέων, πέρα από την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικών και μη, έχει σκοπό να συντελέσει και στην κατασκευή έργων εντός του σχολείου που θα κάνουν την ζωή των παιδιών μας πιο ασφαλή, πιο ποιοτική και πιο εύκολη και που θα μείνουν στο σχολείο μας και για τα επόμενα παιδιά που έρχονται.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα κάθε γραπτή και επώνυμη πρόταση, κριτική, παράπονο, πρόβλημα, πληροφορία γονέα θα συζητιέται στο ΔΣ και θα απαντιέται υποχρεωτικώς. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς, είτε στο e-mail: 1odimotikovrilission@gmail.com

Παρακαλούμε για την έμπρακτη στήριξη των δράσεων του Συλλόγου από όλους τους γονείς και σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, με ιδέες, προτάσεις αλλά και εθελοντικές δράσεις προς το Σχολείο, τα παιδιά και τον Σύλλογό μας.


  
Με εκτίμηση


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ