Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Θέμα: «Κατάταξη αποφοίτων Δημοτικών Σχολείων στην Α΄ τάξη Γυμνασίου»

Ταχ. Δ/νση : Λ. Μεσογείων 324 Τ.Κ. – Πόλη : 153 41, Αγ. Παρασκευή Πληροφορίες : Μ.Σαραντοπούλου / Μ.Δανιά Τηλέφωνο : 210 6001014/210 6527525 FAX : 210 6000870 Ιστοσελίδα : srv-dide-v-ath.att.sch.gr/divath Email : mail@dide-v-ath.att.sch.gr

Σας ενημερώνουμε ότι φέτος για πρώτη φορά η κατάταξη των μαθητών - αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια των Δήμων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Β’ Αθήνας, για το σχολικό έτος 2018-2019, θα γίνει με καταχώριση των στοιχείων των μαθητών - αποφοίτων μέσω web εφαρμογής. Η εφαρμογή θα εμφανίζει αυτόματα το Γυμνάσιο τοποθέτησης του κάθε μαθητή, μόλις αναγραφεί η διεύθυνση κατοικίας του, σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της ΔΔΕ.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητάς σας για να καταχωρίσουν τα στοιχεία των μαθητών – αποφοίτων.

Η χωροταξική κατανομή των μαθητών θα γίνει βάσει της μόνιμης κατοικίας τους, η οποία θα αποδεικνύεται: α) με συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας ή β) με ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην Εφορία ή γ) με στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του γονέα-κηδεμόνα.

Στην εφαρμογή θα έχουν πρόσβαση όλες οι Σχολικές Μονάδες της Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας, μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας (srv-dide-v-ath.att.sch.gr/divath), από τον σύνδεσμο «Χωροταξικό» στο μενού «Ιστοσελίδες Εφαρμογών». Η διαδικασία εισόδου στην εφαρμογή θα σας γνωστοποιηθεί σύντομα. Επίσης αναλυτικές οδηγίες θα παρέχονται από την ιστοσελίδα.

Η web εφαρμογή θα ανοίξει στις 25-01-2018 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 09-02- 2018. Παρακαλούμε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των μαθητών το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 09-02-2018. Για τις αλλαγές που θα προκύπτουν στο μέλλον (εγγραφές από ιδιωτικά σχολεία, αλλαγή διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, κλπ), οι Διευθυντές/ντριες θα ενημερώνουν τη Διεύθυνσή σας.


Οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών Δημοτικών εγγράφονται στα σχολεία της περιοχής κατοικίας τους, αν υπάρχει δυνατότητα, διαφορετικά εγγράφονται στο επόμενο πλησιέστερο σχολείο της μονίμου κατοικίας τους.

Η αποστολή απολυτηρίων των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια γίνεται υπηρεσιακά και σύμφωνα με τα ανωτέρω. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ. 104/79 και την υπ΄ αριθμ. Γ2/1058/21-6-82 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, οι μαθητές εγγράφονται στο πλησιέστερο σχολείο της μονίμου κατοικίας τους. Αν όμως ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος σε ένα σχολείο γίνεται μετακίνηση μαθητών στο επόμενο πλησιέστερο σχολείο, το οποίο έχει μικρότερο αριθμό μαθητών .

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με την εισαγωγή του e-mail του Σχολείου σας στο πεδίο «Χρήστης». Στη συνέχεια, εισάγετε το μοναδικό κωδικό του σχολείου σας(που εσείς δημιουργήσατε/επιλέξατε). Σε περίπτωση που έχετε απωλέσει τον κωδικό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε νέο, πατώντας στο πεδίο «Ξέχασα τον κωδικό μου». Ακολουθείστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε το νέο σας κωδικό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μήνυμα που θα σας αποσταλεί στο mail για τη δημιουργία του νέου κωδικού, πιθανόν να βρίσκεται στα «ανεπιθύμητα»(spam).

Ξεκινάτε την καταχώριση των μαθητών πατώντας «Προσθήκη νέου μαθητή».    
1.      Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ελληνικούς χαρακτήρες όλα τα στοιχεία των μαθητών – Επίθετο – Όνομα – Πατρώνυμο.
2.      Στο πεδίο «Τηλέφωνο» θα καταχωρίσετε το τηλέφωνο του κηδεμόνα (κινητό-σταθερό), προκειμένου να μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία σε περίπτωση που χρειαστούμε διευκρινίσεις.
Απαιτείται η γνώση και καταγραφή του Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ) της διεύθυνσης κατοικίας των μαθητών. Βάσει αυτού, είναι καταχωρημένες όλες οι οδοί που αντιστοιχούν σ΄ αυτόν. Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή της οδού από λίστα που θα εμφανίζεται (αναδυόμενη λίστα), και ακολούθως και του αριθμού. Δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διπλού αριθμού (π.χ. Μεσογείων 12-14) ή γράμματος μαζί με αριθμό (π.χ. Μεσογείων 12Α). Στις περιπτώσεις αυτές θα επιλέγετε τον ένα αριθμό ή τον αριθμό χωρίς το γράμμα. Στο πεδίο «Δήμος» θα καταχωρίσετε το Δήμο κατοικίας του μαθητή, επιλέγοντας από λίστα που θα εμφανίζεται(αναδυόμενη λίστα).

Εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία, τα οποία εξ ολοκλήρου μεταβαίνουν σε συγκεκριμένο Γυμνάσιο, στα οποία η τοποθέτηση των μαθητών θα γίνεται αυτόματα με την αναγραφή του Δημοτικού Σχολείου.

Όσοι  απόφοιτοι έχουν αδέλφια που θα φοιτούν και την επόμενη σχολική χρονιά σε Γυμνάσιο της περιοχής μας, μπορούν να εγγραφούν εφόσον το επιθυμούν στο ίδιο σχολείο με τα αδέλφια τους. Αν τα αδέλφια φοιτούν σε Λύκειο η εγγραφή μπορεί να γίνει στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης του αδελφού στο σχολείο σας, και μόνο έτσι θα επιλέξετε στο αντίστοιχο σημείο «βεβαίωση φοίτησης του αδελφού», ούτως ώστε να εμφανιστεί αυτόματα στο «Σχολείο προορισμού» το επιθυμητό σχολείο (δηλ. του αδελφού). Διαφορετικά, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης του αδελφού, θα παραμείνει το σχολείο που του αντιστοιχεί, βάσει διεύθυνσης.   

Αν κάποιος μαθητής έχει εκδηλώσει επιθυμία να εγγραφεί σε ιδιωτικό σχολείο ή να δώσει εξετάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία, εσείς θα συμπληρώσετε κανονικά τα στοιχεία του μαθητή, αλλά θα σημειώσετε στο πεδίο «Σχόλια σχολείου» την πρόθεση αυτή.

Επίσης, αν συντρέχει σοβαρός λόγος τοποθέτησης του παιδιού σε άλλο σχολείο, εκτός αυτού που του αντιστοιχεί λόγω διεύθυνσης, θα  σημειώσετε στο πεδίο «Σχολείο που επιθυμεί λόγω αδελφού-αδελφής» (έστω και αν  δ ε ν  υπάρχει αδελφός-ή) το σχολείο προτίμησης και στο πεδίο «Σχόλια σχολείου» τους λόγους που επικαλούνται οι γονείς.



Η οριστικοποίηση του Γυμνασίου τοποθέτησης θα γίνει μετά την ανανέωση της απόφασης της ΔΔΕ Β΄Αθήνας για την χωροταξική κατανομή των μαθητών - αποφοίτων της Στ΄ τάξης Δημοτικού σχολ. έτους 2019-2020.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία.
           
Γενικές Πληροφορίες:
Δανιά Μαρία, τηλ : 210 6084714

Τεχνική Υποστήριξη:
Δαγιακίδης Χρήστος, τηλ : 210 6003548
Λαποκωνσταντάκη Ελπίδα, τηλ : 210 6013952