Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου άνοιξε για τους μαθητές σήμερα. Το Σάββατο, 6.10.18, από 10 π.μ. έως 1.00 μ.μ. θα είναι ανοιχτή για γονείς και παιδιά !

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας ανοίγει για τη φετινή σχολική χρονιά την Τρίτη 2 Οκτωβρίου,
με υπεύθυνη την κα Χριστίνα Ρήγου και την κα Άντα Κασσέτα αλλά και με την πάντα πολύτιμη βοήθεια γονέων-εθελοντών

Οι μέρες λειτουργίας της θα είναι η Τρίτη και η Πέμπτη από τις 09:00 έως το σχόλασμα. Τα μισά σχολικά τμήματα θα την επισκέπτονται την Τρίτη και τα άλλα μισά την Πέμπτη.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν το βιβλίο που θέλουν μέσα από πολλές κατηγορίες βιβλίων. Μπορούν να δανειστούν ένα βιβλίο τη φορά και αφού το επιστρέψουν μπορούν να δανειστούν κάποιο άλλο.

Η περίοδος του δανεισμού είναι 15 ημέρες, αλλά φυσικά, εάν το παιδί το διαβάσει συντομότερα, μπορεί να το επιστρέψει την πρώτη εβδομάδα.

Η Βιβλιοθήκη μας όμως θα είναι ανοιχτή και το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα για παιδιά και γονείς. Έτσι το ερχόμενο Σάββατο 6 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 θα σας περιμένουμε!
Ειδικά για τα παιδιά και τους γονείς της Α' Δημοτικού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την γνωρίσουν έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας της, να ανακαλύψουν τι βιβλία έχει και να δανειστούν το βιβλίο που θέλουν να διαβάσουν με το παιδί τους ή να δανειστούν οι ίδιοι κάποια απ' τα βιβλία για ενήλικες. 

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για τις εκδηλώσεις/δράσεις που προγραμματίζουμε στο πλαίσιο της Βιβλιοθήκης. Συνοπτικά, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν μουσικοθεατρικά παιχνίδια, προβολές, παιχνίδια για τη διαφορετικότητα και το διασκεδαστικό μαγείρεμα στον κήπο.

Με αφορμή την αναφορά μας στον κήπο του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τα παιδιά που ανέλαβαν το πότισμα, και όχι μόνο, του σχολικού μας κήπου για τον μήνα Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, τον Αντώνη Παπαρσένη, τη Τζούλη Ιερομονάχου με τον Πάνο και την Έλενα Κωστοπούλου, την Πωλίνα Παναγιωτίδου με τη Φαίη Μουρτζάκη, τη Μαρία Βάλλη με τον Γιάννο και την Ιωσηφίνα Καλύβα, τον Ηλία Σανδάλη και την Έμμυ Γκούσκου με τη Διονυσία και την Σταματίνα Τσακωνάκη.

Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε τους γονείς που συμμετείχαν την προηγούμενη χρονιά στην Ομάδα της Βιβλιοθήκης και ειδικότερα τη Δήμητρα Γιαμπανίδου, την Αθηνά Αρτοποιάδου, την Άντζελα Νικολάου, τη Βρισηίδα Ντόκου και τη Μαριλένα Μάκρη, για την υποστήριξή τους στη λειτουργία της βιβλιοθήκης, από τον απολογισμό των βιβλίων και τις δράσεις που διοργανώθηκαν έως και στην επαναλειτουργία των χώρων της τουαλέτας στον 2ο όροφο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της βιβλιοθήκης. 

Ένα μεγάλο, ξεχωριστό "ευχαριστώ" απευθύνουμε στον κο Μόσχο Γιαμπανίδη, παππού της μαθήτριας Χριστιάνας Τσαντηράκη για την πολύτιμη βοήθειά του σε ό,τι κατασκευές χρειαστήκαμε για τη βιβλιοθήκη και τον υπέροχο καλόγερο που κατασκεύασε και μας χάρισε και στον κο Ηλία Σανδάλη για το πολύ όμορφο τραπεζάκι με καρέκλες της βιβλιοθήκης μας που επιδιόρθωσε και με πολύ μεράκι ζωγράφισε!

Εκ μέρους της κας Χριστίνας Ρήγου,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων