Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση Μαΐου 2017

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ   
     
        
Αγαπητοί  γονείς
Με βήμα ταχύ και σίγουρο προσεγγίζουμε το τέλος μιας δημιουργικής και  πολύπλευρης σχολικής χρονιάς. Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας εργάστηκαν με «λογισμό και όνειρο» για να προαχθεί ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου και το άνοιγμά του στην κοινωνία. Προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα σε δυσκολίες και αλλαγές αλλά με ευθύνη, συναίσθημα και άρωμα πρωτοπορίας. Συστατικά στοιχεία για να τελεσφορήσει η συνεργασία, η αποφασιστικότητα, η κατανόηση, η εμπιστοσύνη, η επινοητικότητα, η χαρά της δημιουργίας! Συνέπεια και συνέχεια στις αρχές και αξίες, που εδώ και χρόνια, όλοι εμείς  μικροί και μεγάλοι, στο 1ο δημοτικό θέτουμε και υπηρετούμε. Γι’  αυτό, το αποτέλεσμα είναι λαμπερό και ελπιδοφόρο. Το βλέπουμε, αυτή την εποχή, στα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών μας!!

Με τις διαπιστώσεις αυτές, επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1.      Για τον προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος (σχ. έτος 2017-18) η σχετική Αίτηση-Δήλωση των γονέων θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένη ως τις 12-6-2017 το αργότερο. Το έντυπο έχει αλλάξει (διατίθεται από το σχολείο). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν από την ανάρτηση της εγκυκλίου στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών σε αυτό και την συγκρότηση τμημάτων. (Αρ.Πρ. 71858/Δ1-3/5/2017). Με το συμπληρωμένο έντυπο θα πρέπει να προσκομιστούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2.      Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη (σχ.έτος 2017-18) θα συμπληρώσουν δήλωση για την δεύτερη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (γαλλική ή γερμανική) και θα την καταθέσουν το αργότερο ως τις 9-6-2017.

3.      Οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη (σχ.έτος 2017-18) οφείλουν να προσκομίσουν τον Σεπτέμβριο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένο για να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το έντυπο θα δοθεί στους μαθητές/τριες μαζί με τον τίτλο προόδου.

4.      Στα πλαίσια οργάνωσης, οικονομίας και «επαναχρησιμοποίησης», όσοι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄τάξη επιθυμούν, ας προσφέρουν τις στολές παρέλασης στο σχολείο για να φυλαχθούν και να δοθούν σε μαθητές/τριες της επόμενης χρονιάς.

5.      Το σχολείο δε θα λειτουργήσει:

Τετάρτη 24/5/2017: Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
Πέμπτη 25/5/2017:  Τοπική Εορτή Αναλήψεως
Δευτέρα 5/6/2017:  Εορτή Αγίου Πνεύματος

Τετάρτη 31/5/2017: Όλο το σχολείο θα εξορμήσει στο Paradise Park. Επιστροφή με την λήξη των μαθημάτων. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Τετάρτη 7/6/2017: στις 7:30μ.μ. όλες οι τάξεις θα παρουσιάσουν εκδήλωση παραδοσιακών χορών με την καθοδήγηση των γυμναστών. Οι μαθητές/τριες θα φορούν άσπρη μπλούζα τύπου T-shirt και τζιν παντελόνι. Οι τάξεις θα διαφοροποιούνται από το μαντηλάκι στο λαιμό (μπαντάνα).
Η Β΄ τάξη à γαλάζια
Η Γ΄ τάξη à πράσινο λαχανί
Η Δ΄ τάξη à πορτοκαλί
Η Ε΄ τάξη à μπλε
Η ΣΤ΄ τάξη à κόκκινη

Για την Α΄ τάξη τα αγόρια θα κρατούν μαράκες και τα κορίτσια θα φορούν ένα στεφανάκι με λουλούδια στα μαλλιά και θα κρατούν ένα μαντηλάκι στα χέρια.

Τρίτη 13/6/2017: στις 7:30μ.μ. θα γίνει η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της ΣΤ΄ τάξης.

 Με την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού των Εικαστικών τα παιδιά ζωγραφίζουν το σχολείο. Μια όμορφη και χαρούμενη νότα που μας αλλάζει τη διάθεση. Δημιουργίες  των μαθητών/τριών θα εκτεθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Πέμπτη 15/6/2017 και από ώρα 8.30π.μ. θα γίνει η παράδοση των τίτλων προόδου και τίτλων σπουδών την μαθητών και μαθητριών.

Πλούσια σε εμπειρίες αυτή η χρονιά! Όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φορείς του δήμου συμβάλλαμε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή.


Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, το καλοκαίρι με χαμόγελο!!!