Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Δεκεμβρίου 2013


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                         ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2013


Αγαπητοί γονείς,
Η ζωή δεν είναι αξιοθέατο, ούτε γιορτή, είναι δοκιμασία στην οποία είμαστε για λίγο θεατές… και κατόπιν συμμετέχουμε, με το δικό μας ρόλο! Στο γκρίζο αυτού του χειμώνα, ακολουθούμε κι εμείς τα σύννεφα που ταξιδεύουν στον ουρανό. Μαζί τους αλλάζουμε σχήματα… Εικόνες, όνειρα, φόβοι, αλλά και χαρές, μάς μαθαίνουν το γύρω μας κόσμο, συνθέτοντας νέες εμπειρίες και βιώματα…
Δεκέμβριος 2013 και το ασημί και χρυσαφί που στολίζει τη ζωή μας είναι μόνο τα παιδιά μας!!! Γι’ αυτό, τον αφιερώνουμε σ’ αυτά:
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η παράδοση των ελέγχων του Α΄ τριμήνου (Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄) και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών, όλων των τάξεων. Ώρα 13.30 από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και στις 14.00 από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων. Όλων μας ο στόχος είναι να γίνουμε σοφότεροι, να ονειρευόμαστε και να μάθουμε ν’ αγαπάμε!
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες θα εκκλησιαστούν στον ιερό Ναό Αναλήψεως και όσοι επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου το σχολειό μας θα φιλοξενήσει παιδιά από το ίδρυμα «Χαρά». Θα μοιραστούμε μαζί τους την «άχνη των Χριστουγέννων» καθώς η Ε΄ τάξη θα μας «γλυκάνει» με τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες… Δεν υπάρχει αξία στη ζωή εκτός από αυτή που εσύ επιλέγεις και η χαρά δε βρίσκεται πουθενά αν δεν τη δίνεις στη ζωή εσύ ο ίδιος. Για να βοηθήσουμε στις δραστηριότητες του ιδρύματος μπορούμε να προσφέρουμε κουτιά με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ, μολύβια, ξύστρες, γόμες, χαρτόνια κανσόν, κ.λ.π. Όποιος μπορεί ας διαθέσει κάποιο από τα παραπάνω!
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30, η Β΄ τάξη στην αίθουσα του θεάτρου, θα υποδεχθεί μαθητές και γονείς για να δραματοποιήσουν παραμύθια, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να κατασκευάσουν στολίδια και να χαρούν, με οδηγό «Το Ποντίκι… του Ευγένιου Τριβιζά».
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, τη σκυτάλη θα πάρει η Α΄ τάξη και θα συνεχίσει το ταξίδι με «Το Ποντίκι… ώσπου ν’ αγγίξει τ’ αστέρια!» Όλοι μαζί, μεγάλοι και μικροί, θα χαρούμε την αλήθεια που βρίσκεται στα απλά πράγματα…
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου το σχολείο πάει κινηματογράφο! Επιβιβάζεται στο καράβι με τους «Πειρατές» για να ανακαλύψει ένα πολύτιμο θησαυρό…
Εισιτήριο και μεταφορά: 9 ευρώ

Το παραμύθι, ο σύντροφος της παιδικής μας περιπέτειας ήταν και είναι κοινή ανάγκη για όλους. Οι πιο μαγικές ώρες της ζωής μας έχουν αρχή το: «Μια φορά κι έναν καιρό…» και τελειώνουν με το «Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…!!!».

Καλές γιορτές σε όλους!  

                                                                                              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                                                        ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ