Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δεκέμβριος 2012 στο σχολείο μας


  Αγαπητοί γονείς

Η σχολική καθημερινότητα είναι πια σε πλήρη εξέλιξη κι ας συναντά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε σε πολλά επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά μεγάλοι και μικροί δεν το βάζουμε κάτω…«Σκοπός της ζωής δεν είναι μόνο η γνώση αλλά και η δράση»!
Υποδεχόμαστε το χειμώνα με τις ιδιαιτερότητές του. Μαύρος με τις καταιγίδες του, άσπρος με τα χιόνια του. Μας στερεί το φως αλλά …. ανάβει τα τζάκια. Ντυμένος γιορτινά στολίζει έλατα και καράβια. Έτσι, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου με τους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, επιβιβαζόμαστε στο «Πολικό Εξπρές» και καλό μας ταξίδι! Ώρα αναχώρησης 6.00μ.μ.
Το νόημα της ζωής έγκειται στην ευκαιρία που σου δίνει να δημιουργήσεις, ή να συνεισφέρεις για κάτι ευρύτερο πέρα από τον εαυτό σου. Γι’ αυτό, κι εμείς συμφωνήσαμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να τα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Επίσης ακολουθώντας την παλιά επιτυχημένη συνταγή της προσφοράς αγάπης, θα συγκεντρώσουμε και αντικείμενα που δε χρειάζεστε πια και που μπορεί να είναι χρήσιμα σε άλλον (ρούχα, βιβλία, διακοσμητικά, παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, σκεύη κ.α.) με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. Η αγορά αγάπης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στο χώρο του σχολείου.
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και από ώρα 13.30μ.μ. θα γίνει η παράδοση των ελέγχων του Α΄ Τριμήνου (τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων. Οφείλουμε να εκτιμούμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και μαθητών για το καλύτερο. Η δημιουργική τους πορεία σε ένα σχολικό περιβάλλον που προάγει τις ανθρώπινες σχέσεις μοιάζει με κόκκινη και κίτρινη πινελιά στους γκρίζους τόνους της εποχής μας. Την ίδια ημέρα θα προηγηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αναλήψεως.
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το σχολείο θα παρακολουθήσει μια ζωντανή Χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση στο θέατρο Βεάκη, τιμώντας έτσι την ελληνική μας παράδοση. Εισιτήριο και μεταφορά: 8 ευρώ
Όταν κάπου στον κόσμο εμφανίζεται ένα κενό, τελικά το καλύπτει μια θαλπωρή. Όταν υπάρχει φτώχεια, ένας πνευματικός πλούτος εμφανίζεται ως αρωγός. Υπάρχουμε ο ένας για τον άλλο για να συνδράμουμε, για να ενθαρρύνουμε, για να ονειρευόμαστε. Δίχως τέτοιες προσφορές, παύουμε να ζούμε.


Καλές Γιορτές σε όλους!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ