Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ε.Δ.Υ. (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας, σύμφωνα με τα άρθρα 16 & 17 του Νόμου 4823/2021, στελεχώθηκε και φέτος η Ε.Δ.Υ. (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) από  τον Ψυχολόγο κ. Φώτη Βαρελά, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ευαγγελία Κατσιγιάννη και την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κ. Σαΐτη Χριστίνα.

Η Ε.Δ.Υ. αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και  υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών στη σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Σκοποί της Ε.Δ.Υ είναι περιληπτικά:  1) η διερεύνηση και ο εντοπισμός στο επίπεδο του σχολείου των μαθησιακών και των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών των μαθητών/τριών, 2) η εφαρμογή εξατομικευμένων ή ομαδικών δράσεων ενίσχυσης των συναισθηματικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών και 3) η συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς/κηδεμόνες.

Η διαχείριση των προσωπικών και οικογενειακών πληροφοριών καλύπτονται από το επαγγελματικό απόρρητο, σύμφωνα με το Νόμο 991/79, άρθρο 9 και από τους κώδικες δεοντολογίας του εκπαιδευτικού προσωπικού που συμμετέχει στην Ε.Δ.Υ.

Ο Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα επισκέπτονται το σχολείο μας κάθε Δευτέρα και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους, είτε τηλεφωνικά (στο τηλέφωνο του σχολείου), είτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: edy1vrilission@gmail.com.