Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας σύμφωνα με το πλαίσιο πράξης "Ενίσχυση Υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης 2021-2022" έχει στελεχωθεί η ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής  Υποστήριξης) από την Ψυχολόγο Γεωργίου Παναγιώτα και την Κοινωνική Λειτουργό Πετρίδου Ηρώ.

Η ΕΔΥ αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Η ΕΔΥ αποτελεί ένα θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος στην οργάνωση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και γενικά στην οργάνωση της παροχής της εκπαίδευσης και στην λειτουργία του σχολείου. Η παρουσία τους έχει ως στόχο να συμβάλει στην ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, την συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμία περίπτωση αυτές δεν δημοσιοποιούνται. Η ΕΔΥ νομιμοποιείται να εμπλακεί μόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη του γονέα και την έγγραφη συγκατάθεση του.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο email edyvrilission@gmail.com.