Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση Απριλίου 2021, Καλό Πάσχα

1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων                                                    Απρίλιος 2021

 

Αγαπητοί,

με μεγάλη προσπάθεια επιμονή, υπομονή  εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς κρατήσατε τη μαθησιακή διαδικασία ζωντανή στην εικονική πραγματικότητα που ζούμε...  Τώρα επιβάλλεται ανάσα χαλάρωσης  και χαράς με την ευχή να ανταμώσουμε και πάλι σύντομα, όλοι μαζί, υγιείς και γελαστοί!!!

…..Έτσι έπρεπε να είναι…. Για να μου δώσει τόση χαρά η Ανάσταση, έπρεπε να προηγηθεί το Πάθος· για να μου κάνει τόσο εντύπωση το Πάσχα, έπρεπε να γνωρίσω τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μαθαίνοντας όσα έμαθα εκείνο το χρόνο, μάθαινα τη ζωή, που ως τότε ήμουν πολύ μικρός για να την ξέρω, αφού οι γονείς που με φρόντιζαν και με οδηγούσαν, δεν με πήγαιναν παρά στις χαρούμενες Κυριακάτικες λειτουργίες και με προφύλαγαν από τα λυπητερά, που δεν ήταν ακόμα για μένα. Έτσι και στη ζωή: Τι χαρά, την αληθινή χαρά, την κατακτούμε ύστερα από αγώνα και αγωνία, ύστερα από κόπο και λύπη. Πριν από κάθε μας Πάσχα, πρέπει να περάσουμε μία Μεγάλη Εβδομάδα.

Ω, αυτό το ξέρετε και εσείς από τώρα. Μήπως την εβδομάδα των διαγωνισμών του σχολείου, που προηγείται από τη νίκη και τη χαρά του άριστα, δεν την ονομάζετε….. Μεγάλη Εβδομάδα; γελάτε ε;.... Και του χρόνου…. καλύτερα!

 

 Σας ασπάζομαι

 Φαίδων

 

“Το πρώτο μου Πάσχα”, Γρηγόριος Ξενόπουλος

 

Καλό Πάσχα σε όλους!

                                                             

               

                            Από τη Διεύθυνση του σχολείουΓια τον τρόπο επαναλειτουργίας της σχολικής μονάδας

θα λάβετε έγκαιρα οδηγίες.