Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Δεκεμβρίου 2020

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                  Δεκέμβριος 2020

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Βιώνουμε και πάλι πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες μέσα στο 2020. Η χρονιά απέρχεται δοκιμάζοντας τις αντοχές, την υπομονή, την προσαρμοστικότητα, την υγεία μας. Όμως είναι σημαντικό ότι είμαστε όλοι εδώ, μαζί, μικροί και μεγάλοι κι εργαζόμαστε για το καλό των παιδιών μας κι αυτό είναι ένα θετικό κι ελπιδοφόρο μήνυμα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Στο σχολείο τοποθετήθηκε ψυχολόγος η κ. Φωτεινή  Βλάχου Π.Ε.23. Κάθε Τετάρτη θα υποστηρίζει  μαθητές/τριες με τη συναίνεση των γονέων τους. Επισυνάπτεται σχετικό έντυπο.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 θα σταλούν ηλεκτρονικά οι έλεγχοι προόδου Α΄ τριμήνου για τις τάξεις Γ΄- Δ΄- Ε΄ & Στ΄, μέσω της πλατφόρμας του “mySchool”. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνει σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. 

Συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης στο σχολείο και παραδόθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας. Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε με ευαισθησία ως ενεργοί πολίτες αναδεικνύοντας ανθρώπινες αξίες. Επίσης η βιβλιοθήκη μας θα  προσφέρει παιδικά κι εκπαιδευτικά βιβλία στο δημοτικό σχολείο Κύθνου συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων κι ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο που για μία ακόμα φορά με τις πρωτοβουλίες του (προσθήκη αφισών στις πόρτες των αιθουσών και στα κλιμακοστάσια, αγορά t-shirt για τα παιδιά της Α΄ τάξης) έδωσαν μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στη σχολική μονάδα.

Ευχαριστούμε επίσης την επιχείρηση “το Σουβλάκι των Βριλησσίων” που έκανε δωρεά δύο φορητών υπολογιστών στη σχολική μονάδα, καθώς και γονείς που προσέφεραν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας τη γενικότερη προσπάθεια της τηλεκπαίδευσης.

Αναμφισβήτητα διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας από όλους· εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς για να μη μείνει πίσω η γνώση κι η επαφή των παιδιών μας με τη σχολική πραγματικότητα. Άξιοι όλοι για την προσπάθειά τους!!! Και τώρα καιρός για ξεκούραση. Αυτά τα τόσο διαφορετικά Χριστούγεννα, ας επικεντρωθούμε στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν όμορφη τη ζωή κοντά στους δικούς μας ανθρώπους…

Δεν είναι τυχαίο, τελικά, ότι καθώς ανεβαίνεις το κεντρικό κλιμακοστάσιο του σχολείου μας, στο ανώτερο σκαλοπάτι γράφει: “Πετάμε Ψηλά”. Μοιάζει να ταυτίζεται με την προτροπή του Γκαίτε: 

 

Πάντα ψηλότερα ν’ ανεβαίνεις, πάντα μακρύτερα να κοιτάζεις...

 

Καλές γιορτές


Η διευθύντρια  και ο σύλλογος διδασκόντων