Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

"Ο Μάγος του Οζ” στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας (Κυριακή 13/10/19)

Αγαπητοί γονείς,

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:30 θα γίνει στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου η προβολή της ταινίας "Ο Μάγος του Οζ”. Το αμερικάνικο μιούζικαλ φαντασίας του 1939, σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμιγκ, με πρωταγωνίστρια την Τζούντυ Γκάρλαντ (διάρκειας 101 λεπτών) αποτελεί την πιο γνωστή και εμπορική μεταφορά του μυθιστορήματος του Λ. Φρανκ Μπάουμ "The Wonderful Wizarf of Oz" που κυκλοφόρησε το 1900. 

image.png 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

Ένας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδάνθρωπο και ένα λιοντάρι που του λείπει το θάρρος, και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν για να βρουν τον περιβόητο Μάγο, ο οποίος θα κάνει τις ευχές τους πραγματικότητα.
Κλασσική ταινία όλων των εποχών, κατατάσσεται στην κορυφή των καλύτερων οικογενειακών ταινιών και παράλληλα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις δέκα ταινίες του Χόλυγουντ με τη μεγαλύτερη επίδραση στους φίλους του κινηματογράφου. Η ταινία φημίζεται για την πρωτοποριακή - για την εποχή που γυρίστηκε - σκηνοθεσία της, για τα ειδικά της εφέ, για τη χρήση του τεχνικόλορ, για την ιδιαίτερη πλοκή της, για τη μουσική επένδυση, τα τραγούδια της και για τους ιδιαίτερους χαρακτήρες της. Με την πάροδο των χρόνων έλαβε θρυλική υπόσταση και πλέον αποτελεί ένα από το γνωστότερα αμερικανικά φιλμ. Προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας χάνοντας από το «Όσα παίρνει ο άνεμος» (Gone With the Wind), ενώ κατάφερε να κερδίσει δυο Όσκαρ (καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το «Over the Rainbow» και καλύτερης μουσικής επένδυσης). Το 1989 αποφασίστηκε η διατήρησή του στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ για την πολιτιστική, ιστορική και αισθητική του αξία, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το «Over the Rainbow» πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια όλων των εποχών.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ Γ' ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΗ
Όσοι γονείς και παιδιά ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ταινία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά για κάθε συμμετοχή γονέα ή παιδιού τη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgF9fSODnOZTZSy1yjF-1-c5EdopDJtO5PFrE1YcMJp70lKQ/viewform ή στο τηλέφωνο: 6977-195544.

Όριο συμμετοχών για τις προβολές μας: 30 άτομα. Στις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα προσέλευσης μέχρι τις 17:15

Παρακαλείστε, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, εσείς ή το παιδί, στη δράση για την οποία έχετε δηλώσει συμμετοχή, να μας ενημερώνετε εγκαίρως μέσω του email του Συλλόγου, έτσι ώστε να μπορέσει στην θέση σας να έρθει κάποιο άλλο παιδί ή ενήλικας.

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ