Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Υπενθύμιση - Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης / Απολογισμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων με τα εξής θέματα:

  1. Απολογισμός του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου (ακολουθεί στο τέλος της ανακοίνωσης σχετικό κείμενο)
  2. Προκήρυξη ημερομηνίας εκλογών οργάνων του Συλλόγου ( Δ.Σ.- εκπρόσωποι σε Ένωση Γονέων, Εξελεγκτική Επιτροπή)
  3. Ολοήμερο (σίτιση)
  4. Άλλα θέματα
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει απαρτία (1/3 των γονέων των μαθητών) και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ελπίζουμε στη συμμετοχή όλων σας!

Όπως γνωρίζετε, ο βασικός πόρος του Συλλόγου είναι η ετήσια συνδρομή. Μέσω αυτής εξασφαλίζουμε τη λειτουργία μας και χρηματοδοτούμε την υλοποίηση δράσεων και την αγορά εξοπλισμού για το καλό των παιδιών μας. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή του Συλλόγου για το σχολικό έτος 2018- 2019 είναι 15,00 ευρώ ανά οικογένεια.

Η είσπραξη της συνδρομής θα γίνει από τα Μέλη του Δ.Σ. την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης (20/9/2018).


Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων


.................................................................................................................................................
 Βριλήσσια, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Απολογισμός έργου Δ. Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Φθάνοντας στο τέλος της θητείας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή σας στα κοινά και για τη συνδρομή σας, τόσο την οικονομική, όσο και την εθελοντική σας εργασία, όποτε ζητήσαμε εθελοντές.
Στην πορεία αυτή, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2016 που ξεκινήσαμε, συνεργαστήκαμε μεταξύ μας και με όλους τους συντελεστές του σχολείου μας με στόχο να υποστηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, να συνεισφέρουμε στη βελτίωση του σχολικού εξοπλισμού, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες συζήτησης σημαντικών θεμάτων, να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τα παιδιά στον χώρο του σχολείου μας.
Ως πιο σημαντικές ενέργειες ξεχωρίζουμε λόγω μεγάλης οικονομικής αξίας αλλά και χρηστικότητας την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του εργαστηρίου πληροφορικής, η οποία έγινε με την ευγενική χορηγία της Αιγέας ΑΜΚΕ του κ. Αθ. Μαρτίνου, και την αγορά 5 projectors προκειμένου να διαθέτουν πλέον projectors και το τρίτο τμήμα της Γ’ Δημοτικού και όλες οι τάξεις της Α΄ και Β΄ Δημοτικού.
Συνεχίζοντας, χάριν απολογισμού, μπορείτε να ανατρέξετε στις δράσεις που ολοκληρώθηκαν στο 1ο Δημοτικό Βριλησσίων και για τους μαθητές του σχολείου μας από τα μέσα Δεκεμβρίου 2016, έως και σήμερα.

Αγορά εξοπλισμού/υλικών και εργασίες στον χώρο του σχολείου
·         Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός Εργαστηρίου Πληροφορικής- χορηγία Αιγέας ΑΜΚΕ ύψους 2.100 Ευρώ
·         Αγορά 5 projectors
·         Αθλητικός εξοπλισμός (μπάλες, ρακέτες κ.λπ.)
·         CD player για τις τάξεις
·         Κανάλι καλωδίων, mouse, mousepads
·         Ενισχυτής για τη μικροφωνική εγκατάσταση του σχολείου (συμμετοχή του Συλλόγου στο κόστος κατά το ήμισυ)
·         Υποστήριξη εργασιών στον κήπο (χώμα, εργαλεία κ.λπ.) και στη βιβλιοθήκη
·         Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για τη φροντίδα του κήπου του σχολείου
·         Βάψιμο στα κάγκελα του σχολείου με έξοδα του Συλλόγου και συνεννόηση με τα συνεργεία του Δήμου
·         Graffiti στο τοιχίο της αυλής, στις βρύσες και τον τοίχο στο στέγαστρο του σχολείου από ζωγράφο/graffiti artist
·         Κit ρομποτικής Lego WeDo 2.0, το οποίο κερδίσαμε με τη συμμετοχή των γονέων στην κλήρωση της eduk8.

Γιορτές / δώρα
·         Δώρο καλωσορίσματος στα πρωτάκια (Σεπτέμβριος 2017 και 2018)

Χριστούγεννα 2016:
·         Δώρα για τους μαθητές που κέρδισαν το φλουρί στην βασιλόπιτα κάθε τάξης (15 δωροεπιταγές από βιβλιοπωλείο)
·         Κοπή της πίττας για τους δασκάλους

Χριστούγεννα 2017
·         Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγούδια από τους μαθητές, στολισμός του δέντρου με το Αστέρια των Ευχών και ενίσχυση του Κάνε Μια Ευχή, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για το bazaar του σχολείου, συγκέντρωση δώρων για τα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων
·         Αγορά ειδών για τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες των μαθητών σε συνεργασία με την εικαστικό του σχολείου για το χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου
·         Χριστουγεννιάτικα δώρα/ημερολόγια 2018 για όλους τους μαθητές/μοίρασμα από τον Άγιο Βασίλη (!)
·         Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων για το κλείσιμο της τελευταίας ημέρας του σχολείου για το 2017

Απόκριες 2017 & 2018
·         Γιορτή με χορό και παιχνίδια και συμμετοχική κουζίνα των γονέων

Καλοκαίρι 2017 & 2018
·         Καλοκαιρινή γιορτή (αθλητικά παιχνίδια, χορός, μουσική βραδιά), λαχειοφόρος αγορά με μεγάλα δώρα
·         Βιντεοσκόπηση γιορτής σχολείου με ελληνικούς χορούς και διάθεση του video μέσω internet (2017)
·         Καλοκαιρινό πάρτυ με dj και λαχειοφόρο αγορά με μεγάλα δώρα (2018)

Ομιλίες & Δράσεις - 2017
·         Εκπτώσεις σε μαθήματα μουσικής και ρομποτικής για τα παιδιά του σχολείου (Ιανουάριος 2017)
·         «Βιβλιοθήκη ανοιχτή» για παιδιά και γονείς! Ξεκίνησε η λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα με σχετική ανακοίνωση για την επίσκεψη παιδιών και γονέων, υπό την διαχείριση της κας Χριστίνας Ρήγου και με την υποστήριξη γονέων-εθελοντών. (Νοέμβριος 2017)
·         Δωρεά Τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, (Μάρτιος 2017)
·         Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά από τους Σαμαρείτες (Ε.Ε.Σ.) (Mάρτιος 2017)
·         Εβδομάδα επίσκεψης συγγραφέων παιδικών βιβλίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και αγορά των βιβλίων τους για την προετοιμασία στις τάξεις και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης (Απρίλιος 2017)
·         Ομιλία κας Αθηνάς Καραβόλτσου, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας / Εκπαιδευτικού με θέμα «Διαχείριση λύπης και θυμού στο παιδιά (Συμβουλευτική Γονέων)» (Μάιος 2017)
·         Προβολή ταινίας στη Βιβλιοθήκη για τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με τη διοργάνωση της κας Χριστίνας Ρήγου και την υποστήριξη του Συλλόγου. (Δεκέμβριος 2017)

Ομιλίες και Δράσεις - 2018
·         Συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά η «Βιβλιοθήκη ανοιχτή» για παιδιά και γονείς με τη βοήθεια εθελοντών/γονέων κατά το 1ο Σάββατο κάθε μήνα.
·         Δημιουργήθηκε η Ομάδα Βιβλιοθήκης από γονείς του σχολείου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τους μαθητές στον χώρο της βιβλιοθήκης
·         Διαδραστική παράσταση για την Ανακύκλωση «μια βίδα ταξιδεύει», στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, από τη θεατρική ομάδα Παραμύθι από Μακριά για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού (18 Μαρτίου 2018)
·         Ανταλλαγή βιβλίων πριν το Πάσχα / Περίπου 150 παιδιά έφεραν 1-3 βιβλία για ανταλλαγή και πήραν 1 καινούριο βιβλίο! Τα υπόλοιπα βιβλία έμειναν στη βιβλιοθήκη μας ή δωρίστηκαν στη βιβλιοθήκη της Ικαρίας εφόσον υπήρχαν στη δική μας (26-30 Απριλίου 2018)
·         Βιωματικό, συμμετοχικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Διαφορετικότητα και τα Δικαιώματα του Παιδιού, από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού για τη Γ’ και Δ΄ Δημοτικού, με τη διοργάνωση της Ομάδας Βιβλιοθήκης (22 Απριλίου 2018)
·         «Στολίζουμε το σχολείο με λουλούδια» με την εικαστικό του σχολείου / εργαστήρι εικαστικών στεφάνι για την Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού για την Πρωτομαγιά (28 Απριλίου 2018)
·         Κοινωνικά Δίκτυα και παιδιά. Ο ρόλος των γονιών. Ομιλία του Γιώργου Κορμά, (Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου- ΙΤΕ / Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Help-Line/Συντονιστής Προγράμματος «Ψυχική Υγείας και Διαδίκτυο»-ΕΚΠΑ, στο σχολείο μας την (25 Μαΐου 2018)
·         Μαγείρεμα στον κήπο του σχολείου, με τη συμμετοχή των παιδιών και την διαχείριση της δράσης από την Ομάδα Βιβλιοθήκης (27 Μαΐου 2018)
·         Εβδομάδα επίσκεψης παιδικών συγγραφέων και αγορά βιβλίων για τη διευκόλυνση της συζήτησης στην τάξη και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης (14-18 Μαΐου 2018)
·         Ηλεκτρονική αποστολή της λίστας υλικών σχολικού έτους 2018-1019 για τη διευκόλυνση των γονέων

Τελειώνοντας σας καλούμε να παραβρεθείτε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 7μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του σχολείου.

Εκτός από τον Απολογισμό των δράσεών μας, θα συζητήσουμε για τη σίτιση του ολοημέρου και θα προκηρυχθούν οι εκλογές για το επόμενο Δ.Σ. και τους εκπροσώπους του 1ου Δημοτικού Βριλησσίων στην Ένωση Γονέων κ.λπ.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων