Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Μαΐου 2018


1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                                                                       

       23° 26΄ 22΄΄ βόρειος τροπικός κύκλος· παράλληλος με τον ισημερινό· ονομασία ξεχασμένη από τα παλιά, τροπικός του Καρκίνου…  Μήπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα -τροπικού χαρακτήρα- επηρεάζουν την καθημερινότητά μας; Θα δείξει…

    Εμείς παρόλα αυτά χαμογελάμε, μικροί και μεγάλοι και καθώς πλησιάζουμε στο τέλος σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1.            Για τον προγραμματισμό του Ολοήμερου Προγράμματος σχ. έτους 2018-19 η σχετική αίτηση θα δοθεί από το σχολείο. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου (Αρ. Πρωτ. 70279/Δ1 3-5-2018). Τα συμπληρωμένα έντυπα θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μέχρι τις 8/6/2018 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις εργασίας).

2.             Για τους μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη πρέπει να συμπληρωθεί δήλωση προτίμησης της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά – γερμανικά) και να κατατεθεί στο σχολείο το αργότερο μέχρι τις 8/6/2018.

3.             Οι μαθητές που θα φοιτήσουν την Δ΄ τάξη θα προσκομίσουν το Σεπτέμβριο το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένο για να συμμετέχουν στο μάθημα της φυσικής αγωγής. Το έντυπο θα δοθεί στους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης μαζί με τον τίτλο προόδου.


4.            Το σχολείο δε θα λειτουργήσει:
·         Τρίτη 22/5/2018: Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
·         Δευτέρα 28/5/2018: Εορτή Αγίου Πνεύματος.


5.            Την Τρίτη 29/5/2018 όλο το σχολείο θα συμμετέχει σε αθλητικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα του αθλ. κέντρου“Real Kids” στη Βάρη. Κόστος: μεταφορά και είσοδος 10€.  Tο ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.


6.            Την Τετάρτη 13/6/2018  θα γίνει αποχαιρετιστήρια  γιορτή της ΣΤ΄ τάξης.

        Την Πέμπτη 14/6/2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Παίζω, διασκεδάζω, διδάσκω και διδάσκομαι». Με πρωτοβουλία των γυμναστών κ. Αμμυριώτη και κ. Μάντζιου, κάθε τάξη θα παρουσιάσει μουσικοκινητικά δρώμενα συνδέοντας το παιχνίδι με αναμνήσεις, παραμύθια και ανθρώπινη ευαισθησία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 19:00 και την ίδια μέρα θα ακολουθήσει η γιορτή του συλλόγου γονέων στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές θα ενημερωθούν εγκαίρως γι΄ αυτά που θα φορέσουν ή θα κρατούν. Όλοι μαζί με κέφι θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι.

7.       Την Παρασκευή 15/6/2018 και από ώρα 8:30 θα γίνει παράδοση των τίτλων προόδου και τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών.

      
    Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ARTEMIS ITS Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Θ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Γ. Ζήδρο με τον οποίο ήρθαμε σε επικοινωνία και τον κ. Σ. Μπιλούκα, γονέα μαθητή του σχολείου, που μας πρότεινε να στείλουμε επιστολή προς την εταιρεία. Μας χορηγήθηκε καινούριος ηλεκτρονικός εξοπλισμός ικανοποιώντας τις ανάγκες του σχολείου. Η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική.

«Λίγο ακόμη και θα σταματήσει ο ήλιος. Τα ξωτικά της αυγής φύσηξαν στα στεγνά κοχύλια∙ το πουλί κελάηδησε τρείς φορές τρείς φορές μόνο∙ η σαύρα πάνω στην άσπρη πέτρα μένει ακίνητη…    Μαύρη φτερούγα σέρνει ένα βαθύ χαράκι ψηλά στο θόλο του γαλάζιου-δες τον, θ΄ανοίξει..»                                                                                        
                                                                                Θερινό ηλιοστάσι, Γ.Σεφέρης
                                                                                      

                                                
                                                                          Από τη Διεύθυνση