Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Μαρτίου 2018


1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 
                                                                                    
       Είμαστε ήδη στο Μάρτιο! Μήνας δημιουργικός …σαν την άνοιξη που πρόβαλε και μας κλείνει το μάτι!  Είναι η πιο κατάλληλη ώρα για ν’ ανακεφαλαιώσουμε . Φέτος η ομάδα μας πετάει...

       Με τη βοήθεια του Δ.Σ του Συλλόγου και τη δική σας προχωρούμε στην ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού  των τάξεων. Σημαντική ήταν η χορηγία  της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και  συγκεκριμένα  ευχαριστούμε τον κ. Αθ. Μαρτίνο που προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής.

       Εννέα μαθητές από το Στ 1 εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού στην πιλοτική κατηγορία « Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο». Τρεις ομάδες – τρεις κατασκευές Ρομπότ ποδοσφαιριστή. (Μπορείτε να διαβάσετε την περιγραφή του διαγωνισμού για λεπτομέρειες). Στον  τελικό το σχολείο μας εκπροσώπησε η ομάδα Clever Minds και κατακτήσαμε την 23η θέση στην τελική κατάταξη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και στην Καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου!

       Το σχολείο συμμετέχει στη δράση  « Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» ( Δ. Βριλησσίων , Περ. Αττικής) με στόχο την ευαισθητοποίηση των  μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος. Η σχολική  μας μονάδα  ήρθε πρώτη στο διαγωνισμό του followgreen και κάθε μαθητής θα λάβει ένα κουπόνι επιβράβευσης με πόντους. Οι γονείς μπορούν να  επισκεφτούν τον ιστότοπο www.followgreen.gr/ vrilissia  και να εξαργυρώσουν τους πόντους είτε για προσωπική τους χρήση είτε να τους δωρίσουν  στο σχολείο ενισχύοντας την προσπάθειά του.

       Στη σχολική μονάδα έχουν ξεκινήσει τεχνικές εργασίες  από το Δήμο που θα συνεχιστούν και την καλοκαιρινή περίοδο ( επισκευή υπόστεγου αύλιου χώρου , υδροχρωματισμός αίθουσας εκδηλώσεων, επισκευή σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης κλπ)

       Θα ήθελα να θέσω ένα σημαντικό παιδαγωγικό ζήτημα όσον αφορά  την παρέμβαση που γίνεται στα παιδιά μας. Παρόλο που η πρόθεσή  μας  είναι θετική ,το αποτέλεσμα της  παρέμβασης  αυτής είναι τελικά  αρνητικό. Στόχος  είναι η αυτονομία και ο αυτοπροσδιορισμός των παιδιών μας.
Τα παιδιά δεν είναι μικροί – μεγάλοι!! Αυτό που βοηθάει είναι  να τους θέτουμε σαφή όρια.
Υποστηρίζοντας  τον εκπαιδευτικό διευκολύνουμε τις αμφίδρομες ειλικρινείς σχέσεις μαθητών – εκπαιδευτικών και βοηθάμε στη λειτουργία της αυτορρύθμισης της τάξης. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τα περισσότερα γίνονται από τη μεγάλη αγάπη για τα παιδιά μας. Με αυτοκριτική και αυτοέλεγχο γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

       Την Παρασκευή 23/3/2018  όλοι οι μαθητές /τριες  θα τιμήσουν την Εθνική Επέτειο του 1821 στις τάξεις τους με σχετικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές /τριες θα αποχωρήσουν στις 10:00π.μ . Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

      Την Κυριακή 25/3/2018 το σχολείο θα συμμετέχει στην δοξολογία στον Ι.Ν Αναλήψεως  ( Στ΄ τάξη – Σημαία) και στη μαθητική παρέλαση ( Ε΄& Στ΄τάξη). Οι μαθητές /τριες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των Γυμναστών για την ώρα  προσέλευσης και αποχώρησης.

       Την Τετάρτη 28/3/2018 από ώρα 1:15 μ.μ θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου για τις τάξεις Γ΄ Δ΄ Ε΄ και Στ΄. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών / τριών των Α΄ & Β΄ τάξεων. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα βρίσκονται στο γραφείο Διδασκόντων. Βεβαιώσεις γονικών αδειών  θα δίνονται από τους δασκάλους /ες των τάξεων.

       Την  ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί πασχαλιάτικο παζάρι με λαμπάδες  που έχουν κατασκευάσει οι μαθητές  όλων των τάξεων με την επιμέλεια της εικαστικού  κ. Ντ. Μπιτσάκου.

       Την Παρασκευή 30/3/2018 όλοι οι μαθητές του σχολείου θα εκκλησιαστούν στον Ι.Ν Αναλήψεως.

           Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν  να   φκιάσομεν χωριόν , να ζήσομεν όλοι μαζί."  Ι. Μακρυγιάννης
                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                                    Από τη Διεύθυνση