Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Φεβρουαρίου 2017

 Αγαπητοί  γονείς,

Ο χειμώνας φέτος ήρθε κι αυτός να μας δοκιμάσει… μαζί με όλα τα άλλα… Το κρύο όμως δεν μας  πτοεί, γιατί έχουμε ζεστή καρδιά!!  Ευχαριστούμε όλους σας,  για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας. Βοηθήσατε να συγκεντρωθεί  μεγάλος αριθμός  αγαθών για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, τον Δεκέμβριο.

Το γύρισμα του χρόνου μας βρίσκει και πάλι ανήσυχους και προβληματισμένους. Ψυχραιμία, δράση και αναθεώρηση προτεραιοτήτων! Θα δείξει…! Εμείς, πάντως συνεχίζουμε με τη βοήθειά σας!! Συμπαραστεκόμαστε με τον τρόπο μας, στους συνανθρώπους μας,  διακριτικά και ουσιαστικά. Μας συγκινεί ιδιαίτερα η διάθεση, η ανταπόκριση και η συμμετοχή των παιδιών στη παρασκευή γευμάτων· δράση που εξελίσσεται εδώ και  5 εβδομάδες και εντάχθηκε στο σχολικό γίγνεσθαι.  Προσβλέπουμε στην προσφορά  αγάπης  στο κάλεσμά μας, έτσι ώστε, να δώσουμε νόημα στη σκληρή καθημερινότητα  που ζούμε…

Στη σχολική μονάδα εκπονούνται Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά προγράμματα  και Αγωγής Υγείας. Στα πλαίσια αυτών εντάσσονται δράσεις , επισκέψεις , εξορμήσεις.

Β΄ τάξη: «Βουτιά στο μπλε»
Γ΄ τάξη: «Μ΄ ένα βιβλίο ταξιδεύω»
Δ΄ τάξη: «Ρώτα το νερό, τι τρέχει;»
ΣΤ΄ τάξη: «Ταξίδι στο διάστημα,  καλλιτεχνικό εργαστήρι, διαπροσωπικές σχέσεις – αλληλογραφία στα Γερμανικά»

Στις 16 Φεβρουαρίου 2017 ενημερώθηκε η ΣΤ΄ τάξη για την « κομποστοποίηση» (περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση). Όσο είναι εφικτό, θα διαδοθεί και στις άλλες τάξεις.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές του σχολείου θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Βαστιανός και η Βαστιανή»:  παιδική κωμική όπερα του W. A. Mozart μεταφρασμένη στα ελληνικά με έξυπνους διαλόγους και πλαισιωμένη από την μοναδική μουσική του συνθέτη.  Διάρκεια  παράστασης: 2 διδακτικές ώρες  (2 παραστάσεις).  Τιμή εισιτηρίου: 4 Ευρώ.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 το σχολείο μας θα συμμετέχει στην εκδήλωση παιδείας και πολιτισμού για τον Νίκο Καζαντζάκη, που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου μας. Το θέμα της παρουσίασης είναι «Ταξιδεύοντας… με τον Καζαντζάκη».(ώρα 17.30)

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να  λες εγώ, εγώ μονάχος  μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω». Ν. Καζαντζάκης


Ευχόμαστε να περάσετε χαρούμενα τις απόκριες και Καλή Σαρακοστή!Από την Διεύθυνση του σχολείου