Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση συνάντησης του Δ.Σ με τον Δήμαρχο

Διοικητικό Συμβούλιο                                                      Βριλήσσια,  9-2-2015
Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Δ.Σ Βριλησσίων


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση συνάντησης του Δ.Σ με τον Δήμαρχο»



Αγαπητοί γονείς,

Το Δ.Σ του συλλόγου συναντήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, αποδεχόμενο σχετική πρόσκλησή του. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της γνωριμίας μας και της ενημέρωσης αμφοτέρων, για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έθεσε η Διευθύντρια. Μεταξύ άλλων:
·       Ζητήσαμε την συνδρομή της Δημοτικής Aρχής στην επισκευή και αποκατάσταση φθορών που έχει υποστεί το κτίριο και οι υποδομές του (π.χ. ανακατασκευή της μόνωσης της ταράτσας, ολισθηρότητα του διαδρόμου υπόστεγων χώρων, αντικατάσταση/συντήρηση χλοοτάπητα κλπ). Συγκεκριμένα, τονίσαμε ότι το κτίριο του σχολείου μας είναι ένα από τα παλαιότερα στα Βριλήσσια και ζητήσαμε προτεραιότητα στη χρηματοδότηση και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να μας συνδράμει με κάθε τρόπο όσον αφορά στις απαιτούμενες επισκευές που πρέπει να πραγματοποιηθούν.
·   Ενημερωθήκαμε για την αρνητική έκβαση σχετικά με το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ/ΚΑΠΕ «Εξοικονομώ». Το πρόγραμμα προέβλεπε ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια του Δήμου Βριλησσίων, μεταξύ των οποίων και το σχολείο μας. Δυστυχώς, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόγραμμα όσον αφορά στο σχολείο μας δεν προχωράει, λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου.
·      Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τροποποιήσει τα χωροταξικά όρια κατανομής των μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας ώστε να κατανείμει πιο ισορροπημένα το μαθητικό δυναμικό σε αυτά. Η ενδεχόμενη αλλαγή των ορίων επηρεάζει και το σχολείο μας (μόνο ως προς τους μαθητές που θα εγγράφονται στην Α΄ τάξη  από την επόμενη σχολική χρονιά) και για τον λόγο αυτό ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου για συμμετοχή εκπροσώπου μας στην Επιτροπή διαβούλευσης που θα ασχοληθεί με το θέμα.
 
Γενικά η συζήτηση έγινε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί τον Δήμαρχο για την πρόσκληση και είναι διατεθειμένο να συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή, να διεκδικεί βασιζόμενο στις ανάγκες του σχολείου και να παρακολουθεί τον σχεδιασμό και την πορεία της υλοποίησης των έργων που αφορούν στο σχολείο μας. Σε αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους, ενεργά,  κοντά μας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων & Κηδ/νων

1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων