Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

                                                   
Βριλήσσια 05/01/2015
                                                        
Αγαπητοί γονείς,

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, ομόφωνα αποφάσισε την επανάληψη των εκλογικών διαδικασιών λόγω έλλειψης της απαιτούμενης πλειοψηφίας σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.
Επισημαίνουμε ότι  στην περίπτωση που δεν ψηφίσουν στις εκλογές γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 του αριθμού των μαθητών οι εκλογές δεν είναι έγκυρες. Αυτό συνεπάγεται εκτός της περαιτέρω χρονικής καθυστέρησης και  σοβαρή αποδυνάμωση του Συλλόγου  αφού θα είναι αδύνατη η εκπροσώπησή του σε όλα τα όργανα ( Ένωση Γονέων, Σχολικό Συμβούλιο, Σχολική Επιτροπή και κατ’ επέκταση στο Δήμο).

Είναι λοιπόν επιτακτικής σημασίας η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές που θα επαναληφθούν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων. 
Οι κάλπες θα είναι και πάλι ανοικτές το πρωί 07:45-08:30, το μεσημέρι 14:00-14:30 και το απόγευμα 18:30-19:30.Η εκλογική διαδικασία δύναται να παραταθεί και  την επόμενη μέρα, κατά την κρίση της εφορευτικής επιτροπής, εφόσον  αυτό απαιτείται για την επίτευξη του ορίου αντιπροσώπευσης των μαθητών. 

(Διευκρινίζουμε  ότι έχουν δικαίωμα ψήφου και οι δύο γονείς / κηδεμόνες κάθε μαθητή).
Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14:00  στο ειδικό έντυπο που θα βρίσκεται στο χώρο του κυλικείου, αλλά & ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου : 1odimotikovrilission@gmail.com
Υποψηφιότητα θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς ανεξάρτητα από το εάν συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές. 

Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να  υποβάλει ηλεκτρονικά στο παραπάνω e-mail  και εντός της ίδιας, ως άνω, προθεσμίας , ένα κείμενο που θα παρουσιάζει, συνοπτικά (έως 200 λέξεις), την υποψηφιότητά του και τις θέσεις / στόχους του.   Είναι αυτονόητο ότι οι δηλώσεις / θέσεις των υποψηφίων θα πρέπει να είναι σε κόσμιο πνεύμα χωρίς προκλήσεις ή ακρότητες. 

Τα ονόματα υποψηφίων ανά συλλογικό όργανο, (Δ.Σ, Ένωση Γονέων, Ελεγκτική Επιτροπή) θα αναρτηθούν την Τρίτη 13, Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα  του σχολείου και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων. Όσα κείμενα παρουσίασης των θέσεων / στόχων των υποψηφίων μας αποσταλούν , θα αναρτηθούν την ημέρα των εκλογών στην αίθουσα εκδηλώσεων, προς ενημέρωση των μελών -ψηφοφόρων, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, και εφόσον εξασφαλιστεί η συναίνεση της Δ/νσης του σχολείου θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του.
 Υποψηφιότητα μπορούμε να δηλώνουμε για:
  • Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  εκλέγεται επταμελές συμβούλιο, (ώς 3 σταυρούς ανά ψηφοδέλτιο).
  • Ένωση Γονέων (μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και όσοι δήλωσαν για το Δ.Σ.) το σχολείο μας έχει  δικαίωμα 10 εκπροσώπων (ώς 4 σταυροί  ανά ψηφοδέλτιο ), το πόσοι τελικά μας εκπροσωπήσουν ορίζεται από τον αριθμό των εκπροσωπηθέντων στην εκλογική διαδικασία μαθητών (ένας εκπρόσωπος ανά 30 εκπροσωπηθέντες μαθητές).
  • Ελεγκτική Επιτροπή (δεν συμμετέχουν όσοι δηλώνουν για το Δ.Σ καθώς αυτοί ελέγχονται), εκλέγεται τριμελής επιτροπή (1 σταυρός ανά ψηφοδέλτιο).
 Βασιζόμενοι στη συμμετοχή όλων,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων                                                                                              1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων