Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Ιανουαρίου 2014


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                     ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014


Αγαπητοί γονείς,

Το γύρισμα του χρόνου, μας βρίσκει πιο αισιόδοξους κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ίσως γιατί έχουμε αρχίσει να αναθεωρούμε τις προτεραιότητές μας και μπορούμε να σκεφτούμε ωριμότερα και με ψυχραιμία τι είναι ουσιαστικότερο για τη ζωή μας…. Βοηθά σ’ αυτό και ο ελληνικός ήλιος που μας ζεσταίνει μες το Γενάρη!! Θα δείξει….

                Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή θα ’θελα να σας ενημερώσω, όσο αυτό είναι δυνατό, για το «σχολικό γίγνεσθαι». Η ομάδα της Ε΄ τάξης που ανέλαβε τη φιλοξενία των ατόμων από το ίδρυμα «Χαρά» στις 19 Δεκεμβρίου, έδωσε την ικανοποίηση στο σχολείο μας να λάβει μια επιστολή με τις πιο θερμές ευχαριστίες γι’ αυτή την προσφορά και σε μένα να διαπιστώσω την αγάπη και την ευαισθησία σας, μετά από την ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμά μας για τη συγκέντρωση υλικών που είναι χρήσιμα για την εργοθεραπεία αυτών των παιδιών. 

                Από την αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν στη μονάδα τα εξής:
Ανακατασκευάσθηκε ο χώρος υγιεινής για ΑΜΕΑ.
Έγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις μηχανημάτων και λεβητοστασίων.
Αναγομώθηκαν οι πυροσβεστήρες.
Ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες για τη μεταφορά και εγκατάσταση των συσκευών για το ζέσταμα των φαγητών των μαθητών που φοιτούν στο ολοήμερο, στο χώρο του παλαιού κυλικείου.
Επιλέχθηκαν προγράμματα τηλεφωνίας και ιντερνέτ με οικονομικότερους όρους παροχής και καλύτερης απόδοσης.
Αποκαταστάθηκαν άμεσα οι ζημιές που δημιούργησαν εξωσχολικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Στις 9 Ιανουαρίου, στο σχολείο τοποθετήθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ως βοηθητικό προσωπικό, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, Επιστάτρια η κ. Μαρία Κτενά και Ψυχολόγος η κ. Δήμητρα Κανιά (η οποία θα δέχεται κάθε Τετάρτη κατόπιν συνεννοήσεως).

                Στη σχολική μονάδα εκπονούνται ανά τάξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και της φιλαναγνωσίας:
Α΄ Τάξη - Θέμα: «Μια φορά κι έναν καιρό ένας λύκος…»
Β΄ Τάξη - Θέμα: «Οι τέσσερις εποχές»
Γ΄ Τάξη – Θέμα: «Μ’ ένα ζευγάρι πασουμάκια ταξιδεύω…»
Δ΄ Τάξη – Θέμα: «Τρέχει, τρέχει το νερό…»
Ε΄ Τάξη – Θέμα: «Ταξιδεύοντας με τις αισθήσεις…»
ΣΤ΄1 Τάξη – Θέμα: «Ηλεκτρονικά και διαδικτυακά παιχνίδια: Διασκέδαση και μάθηση, ή
                               απειλή για την υγιή κοινωνική μας ζωή; »
ΣΤ΄2 Τάξη – Θέμα: « Ψηφιακή κοινωνικοποίηση: Προέκταση της κοινωνικής ζωής στο φυσικό
                               κόσμο, ή μια «ψηφιακή φούσκα» με κινδύνους;»

Ευχαριστούμε τους γονείς που φρόντισαν να μας προμηθεύσουν  σταθερούς Η/Υ, ΤV και Προβολέα και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούν και άλλοι, γιατί υπάρχει ανάγκη, μιας και όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν εντάξει την τεχνολογία στη σχολική καθημερινότητα, στα πλαίσια της ψηφιακής εποχής που ζούμε!!!

Στις 20 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα θα γίνει η κοπή της πίτας για το καλό του χρόνου! Προτείνεται να υπάρξει συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, ώστε κάποιος από τους γονείς να προσφέρει τη βασιλόπιτα, καθώς ο σύλλογος γονέων θα φροντίσει για τα δώρα των μαθητών. Γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα και αυτό μας ενθαρρύνει για νέα ανοίγματα!

Είναι σίγουρο ότι με την αγαστή, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία εκπαιδευτικών και γονιών θα πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!!!

Καλή μας χρονιά!


ΥΓ. Για την ταχύτερη ενημέρωσή σας και επικοινωνία μας θα ήταν χρήσιμο να μας γνωστοποιήσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.