Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Ομιλία του καθηγητή μουσικής και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Εικοσιπένταρχου στο 1ο Δημοτικό Βριλησσίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    
Αγαπητοί γονείς

  Σε συνέχεια των διοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων ποικίλου περιεχομένου του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας προκαλέσουμε στην ομιλία του καθηγητή μουσικής και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Εικοσιπένταρχου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου το Σάββατο 01/06/2013 στις 19:00μμ.

  Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας στην διάρκεια της οποίας θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό:
                                  
‘’ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ), ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

  Η τέχνη ανέκαθεν αποτελούσε τον σημαντικότερο παράγοντα αισθητικής απόλαυσης στη ζωή μας και όχι μόνο. Μπορούσε να διασώζει ολόκληρες παραδόσεις, συμβάλλοντας δραστικά στη ροή πολιτισμών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Συνέτεινε στη συνολικότερη καλλιέργεια των ανθρώπινων πτυχών, νοηματοδοτώντας ταυτόχρονα ποικιλότροπα τις υπαρξιακές μας αναζητήσεις.
  Αναμφισβήτητα, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα για την ωφέλεια που μας προσφέρει, υπάρχει όμως και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό που θεωρώ ότι μας διαφεύγει: Η τέχνη μπορεί να ειδωθεί και ως ένας δομημένος εκφραστικός κώδικας, που βασίζεται σε αρχές οι οποίες είναι δυνατόν να καταστούν πρόσφορες λειτουργικά στην κοινωνική μας συμπεριφορά και συναναστροφή.
  Προσεγγίζοντάς την μ' αυτή τη φιλοσοφία, επιχειρώ να παρουσιάσω τις βασικότερες απ'αυτές, κάνοντας μια παράλληλη ανίχνευσή τους στη μουσική, το χορό και τις εικαστικές τέχνες, με την πεποίθηση ότι μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην κοινωνική μας ζωή γενικότερα. Είναι αναμφισβήτητα μια ελκυστική πρόκληση. Αξίζει πιστεύω διερεύνησης.’’
                                                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΣ 
                                                          
                                             Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους
                                                                 Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ