Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΛΑΔΟΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένα κλαδοθρυμματιστή παρέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το πρωί για την ανάπτυξη του προγράμματος Κομποστοποίησης Οργανικών και Κλαδεμάτων, το οποίο υλοποιείται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με την επιμέλεια της κας Χριστίνας Ρίγου και τη συνεργασία ενεργών πολιτών ειδικευμένων στη διαδικασία κομποστοποίησης.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και άξιο επιβράβευσης πρόγραμμα διαρκούς βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο επιτυγχάνει στην πράξη τη διαχείριση των απορριμμάτων των νοικοκυριών των μαθητών με προδιαλογή και, ταυτόχρονα, με μικρής κλίμακας (επί τόπου) επεξεργασία και παραγωγή βιολογικού κομποστ για τον κήπο του σχολείου από τους ίδιους τους μαθητές.
Κατά την παράδοση, πραγματοποιήθηκε η επίδειξη λειτουργίας του μηχανήματος και η αναγκαία εκπαίδευση χρήσης του κλαδοθρυμματιστή στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το προσωπικό της δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου.
Η παράδοση του κλαδοθρυμματιστή συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση των εργαζόμενων της αρμόδιας υπηρεσίας ότι παραμένουν στη διάθεση της σχολικής κοινότητας για κάθε συνδρομή.
Η συνέχεια εδώ