Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Βριλήσσια 13/11/2017
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                
Ν.Π.Δ.Δ.                                                                                
«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                             
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»                                                                   
Δ/νση: Λ. Πεντέλης 62                                                                      
            15235 Βριλήσσια                                                                               
Τηλ.:    210.8105052              
Fax:     210.6131204                          
Emailky@otenet.gr


Αγαπητοί Γονείς,

Θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συγχαρητήρια μας και να ευχαριστήσουμε τόσο εσάς όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου σας, για την εξαιρετική δράση αλληλεγγύης την οποία για  δεύτερη χρονιά συνεχίζετε, υποστηρίζοντας το συσσίτιο του Σαββατοκύριακου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης στο Δήμο μας.

Το μάθημα ζωής για τα παιδιά σας και για την κοινωνία ολόκληρη, σε μία δύσκολη περίοδο για όλους και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που βιώνουν ακραία φτώχεια, είναι τεράστιο.

Αλληλεγγύη στη πράξη με συνέπεια, διακριτικότητα, επαγγελματικότητα και ευσυνειδησία, είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα παιδιά σας είναι πολύ τυχερά διότι έχουν μια εξαιρετική Διεύθυνση και δασκάλους/ες, που  χαρακτηρίζονται ως μία ομάδα δυναμική με  ευαισθησία και αλληλέγγυα συνείδηση, επίσης σημαντικές  προϋποθέσεις για το λειτούργημα το οποίο επιτελούν.

Η συνεργασία μαζί σας και μαζί τους είναι τεράστια τιμή για μας.

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι η προσπάθεια μας ως διοίκηση είναι να διατηρηθεί η καθημερινή προσφορά των μερίδων του  φαγητού που οι οικογένειες αυτές χρειάζονται, μέσα και από τις μερίδες φαγητού που ετοιμάζονται παράλληλα στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Προσπάθεια μας επίσης είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας να ενταχθούν ξανά ενεργά στον επαγγελματικό και κοινωνικό ιστό της πόλης.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά τους, μέσω προγραμμάτων (είτε ψυχολογικής υποστήριξης,  είτε με προετοιμασία των εφήβων μέσω επαγγελματικής συμβουλευτικής, είτε διασύνδεσης των ανέργων με τον εμπορικό χώρο της πόλης), ενημερώνουμε και υποστηρίζουμε έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή,  άλλα και να μη νιώσουν με κανένα τρόπο ότι είναι μόνοι τους σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της ζωής τους.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι εκτός των συμπολιτών μας που υποστηρίζονται καθημερινά με συσσίτιο, το Κοινωνικό μας παντοπωλείο υποστηρίζει 190 οικογένειες πλέον, αριθμός που αυξομειώνεται, αλλά δυστυχώς με ανοδική περισσότερο πορεία, καθώς και 70 μοναχικών ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων.

Στις παραπάνω κατηγορίες χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι προστίθενται οι ανάγκες των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, των ανασφαλίστων, των δικαιούχων Κοινωνικού επιδόματος Αλληλεγγύης κλπ.

Επίσης  προσπάθεια γίνεται εκτός των τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, να υποστηρίζονται και με ιματισμό, υπόδηση ή και οικιακά αντικείμενα που χρειάζονται ή φάρμακα μέσω των Ιατρείων-φαρμακείου του Δήμου μας. 
Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, δεχόμαστε προσφορές στις υπηρεσίες του Οργανισμού Λ. Πεντέλης 62.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο διαδίκτυο για υπεύθυνη πληροφόρηση στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικών παροχών για όλους στο δήμο μας, καθώς και για τις δράσεις μας  https://www.facebook.com/vrilissiasolidarity

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για μία ακόμα φορά και σας συγχαίρουμε για την πράξη σας αυτή.

Με εκτίμηση
Β. Αρσένη-Λάμπρου
Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ