Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή προς γονείς , ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

                                                                                                                        
Αγαπητοί γονείς,

            Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει! Ο χειμώνας,φέτος, δεν είχε χιόνια αλλά τον χαρακτήριζαν σχήματα αιχμηρά....σαν τους κεραυνούς ανάμεσα σε γκρίζους τόνους !Όμως εμείς μαζί με τα παιδιά ρίχνουμε κίτρινες και κόκκινες πινελιές παντού!!!

Επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε :

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών (φυσικής αγωγής ,εικαστικών) σχεδιάζονται επιδαπέδια παιχνίδια στον υπόστεγο χώρο του σχολείου για τον εμπλουτισμό της ψυχαγωγικής δράσης των ομάδων.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου τοποθέτησε αντιολισθητικό υλικό στους διαδρόμους -εξώστες του παλαιού κτιρίου και κιγκλιδώματα προς τη στέγη του υπόστεγου και προς τη βοηθητική σκάλα του δευτέρου ορόφου. Αναμένουμε και μια σειρά εργασιών που έχουν προγραμματιστεί για τη συνολική βελτίωση της σχολικής μονάδας.....!!!

Το Δεκέμβριο τοποθετήθηκε  από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας ,σχολική βοηθός, η κ. Μαρίνα Σκούρα μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ.

Στη σχολική μονάδα εκπονούνται ανά τάξη, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, προγράμματα πολιτιστικά περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και της φιλαναγνωσίας. Η καινοτομία αυτή βασίζεται στην αναμόρφωση του σχολικού χρόνου και στην καλλιέργεια πρωτοβουλιακής   συνεργατικής και διαθεματικής προσέγγισης της μάθησης αλλά και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, της συλλογικής προσπάθειας και της βιωματικής δράσης του μαθητή μέσα από ανάλογες δραστηριότητες και σχέδια εργασίας (project). Μέσα σ’αυτή τη ζώνη αναπτύσσεται η αναγκαία γνώση και πληροφορία που δεν μπορεί να προβληθεί στο επίπεδο της τυπικής διδασκαλίας. Γι’αυτό το σκοπό διατίθενται από 2-4 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με την τάξη. H ευέλικτη ζώνη χρησιμοποιείται ως μέσο καλύτερης προσέγγισης μιας άλλης γενικά αποδεκτής και προσδοκώμενης αντίληψης για το σχολείο, το οποίο οφείλει να λειτουργεί  ως τόπος χαράς και ζωής και όχι μόνο διδασκαλίας και παθητικής αποδοχής γνώσεων, αναπτύσσοντας ένα κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον που θα ελαχιστοποιεί το αντίστοιχο ισχυρό εξωσχολικό περιβάλλον των παραπλανητικών πολλές φορές σειρήνων....(διαμόρφωση των ΔΕΠΠΣ )

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων έχει ως εξής:
Α΄ Τάξη -Θέμα: «Περπατώ και παίζω σε γειτονιά χωρίς αυτοκίνητο»
Β΄ Τάξη-Θέμα: «΄Ενα  δάσος αφηγείται...»
Γ΄ Τάξη-Θέμα: «Ψαχουλεύοντας στο κουτί της  Πανδώρας για να βρούμε την ελπίδα»
Δ΄ Τάξη-Θέμα: «Γνωρίζω τον τόπο μου το νομό Αττικής »
Ε΄ Τάξη-Θέμα: «Οι ιππότες ζωντανεύουν και μας ξεναγούν στις καστροπολιτείες..»
Στ΄ Τάξη-Θέμα: «΄Ομορφή μου Αθήνα ,που ’ν’ τα χρόνια εκείνα..»

Επιλέγονται δράσεις, ενδοσχολικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε ιστορικούς, περιβαλλοντικούς χώρους και μνημεία με εκπαιδευτικά προγράμματα και ολοκληρώνονται με εκδηλώσεις, εξορμήσεις, δρώμενα όπως π.χ. η συμμετοχή της Δ΄Τάξης που θα παρουσιάσει «τα παιδικά παιχνίδια», στην τελική εκδήλωση της Στ΄τάξης για την παλιά Αθήνα. Ταυτόχρονα υλοποιούνται και δράσεις που αντιμετωπίζουν τη σχολική βία μέσω της αγωγής υγείας. Στην ιστοσελίδα του σχολείου έχουν αναρτηθεί οι επισκέψεις του Β΄τριμήνου( ανά τάξη) για την ενημέρωσή σας.

Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που βοήθησαν για τη διεκπεραίωση αυτών που συγκεντρώθηκαν για το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης και όλους εσάς για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας. Στο άμεσο μέλλον θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί μια νέα δράση προς την κατεύθυνση αυτή καθώς οι ανάγκες αυξάνονται...

Οι έλεγχοι προόδου του Β΄ Τριμήνου θα παραδοθούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου2016 από τις 13.15΄για τις τάξεις Γ΄,Δ΄,Ε΄&Στ΄. Στις τάξεις Α΄&Β΄θα γίνει ενημέρωση της επίδοσης των μαθητών και μαθητριών.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.30΄π.μ. η Στ΄τάξη θα παρουσιάσει εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο σε μια επαινετή προσπάθεια συνεργασίας εκπαιδευτικών-μαθητών/τριών.

Με τη διαπίστωση ότι αποτελούμε μια δυνατή ομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς  και παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και αισιοδοξία!!!


Η Διεύθυνση του Σχολείου