Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ










Διοικητικό Συμβούλιο
Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Δ.Σ. Βριλησσίων


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά παιδιά,

Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε σε όλους, ιδιαιτέρως στους μαθητές της πρώτης τάξης, Δύναμη, Υγεία και Καλή Πρόοδο. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής, ελπίζουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά η παρουσία σας θα είναι δυναμική και η συμμετοχή σας στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας ακόμη πιο ενεργή. Θα θέλαμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής ΟΛΩΝ στις Γενικές Συνελεύσεις και τις τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου, αφού μέσω αυτού του οργάνου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα, να οργανώσουμε και να πραγματοποιήσουμε νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αλλά και να συνεχίσουμε τις καθιερωμένες μέχρι σήμερα προς όφελος των παιδιών μας. Kατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016, ο Σύλλογός μας υλοποίησε με επιτυχία σειρά δράσεων όπως:
·       Διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο χώρο του σχολείου.
·       Επίσκεψη στον λαχανόκηπο του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Αγρόσχολοι».
·       Χριστουγεννιάτικη γιορτή μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» και μοίρασμα συσσιτίου σε άστεγους στο κέντρο της Αθήνας.
·       Δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του 9ου Δημοτικού Καλαμαριάς και οικονομική συμβολή στο κόστος παρακολούθησης για πρώτη φορά θεατρικής παράστασης από μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
·       Περιποίηση του κήπου του σχολείου το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.
·       Διοργάνωση ομιλιών με θέματα που ενδιαφέρουν τους γονείς.
·       Συγκέντρωση αγαθών για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου.
·       Αποκριάτικο χορό για μικρούς και μεγάλους.
·       Ανταλλακτικό/Χαριστικό παζάρι παιδικών βιβλίων και δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
·       Διοργάνωση ετήσιας σχολικής φωτογράφησης των μαθητών και αναμνηστικό DVD για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
·       Γιορτή με τους δασκάλους των εξωσχολικών δραστηριοτήτων (θέατρο, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, μοντέρνος χορός, hip hop, capoeira, σκάκι).
·       Συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (επενδύσεις σε εξοπλισμό και επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω σεμιναρίων).
·       Υλοποίηση επενδύσεων και διάθεση ταμειακών διαθεσίμων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του σχολείου.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη!  Για να μπορέσουμε όμως να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και στην εκπλήρωση των στόχων που έχουμε θέσει ζητάμε την οικονομική σας συνδρομή, που φέτος ορίστηκε στα 15€ ανά οικογένεια και η οποία αποτελεί τον βασικό πόρο του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογός μας διαθέτει email (1odimotikovrilission@gmail.com(καθώς και ένα κουτί εισερχόμενων εγγράφων που βρίσκεται στο κυλικείο),  στo οποίo δεχόμαστε ό,τι σας προβληματίζει, υλικό που πιθανόν θέλετε να μοιραστείτε, τις παρατηρήσεις και την κριτική σας, τις ιδέες σας, τα νέα σας, αλλά και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να δημοσιευθεί. Επιπλέον, έχει εγκαινιάσει έναν νέο διαδραστικό δίαυλο επικοινωνίας.  Πρόκειται για την χρήση ενός δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικού, της  εφαρμογής Loomio (https://www.loomio.org/), το οποίο μπορεί να αποτελέσει το μέσο για εύκολη και αποτελεσματική συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση για θέματα που μας αφορούν. Συστήνουμε θερμά την αποδοχή και ενεργό στήριξη της πρωτοβουλίας, η οποία προάγει το δημοκρατικό ήθος. Σας προτρέπουμε να εγγραφείτε δίνοντας το προσωπικό σας email, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα και αποτελεσματικά.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αγιασμός του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2016 - 17

Ο αγιασμός του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2016 - 17, θα γίνει τη Δευτέρα 12-09-2016 και ώρα 08:30΄ π.μ.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές της Α΄ τάξης θα έχουν μια ολιγόλεπτη γνωριμία με τους δασκάλους τους στις αίθουσές τους.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα αποχωρήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. 

Τα βιβλία θα μοιραστούν την Τρίτη 13/9/2016.


Από τη διεύθυνση του σχολείου