Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Μαρτίου 2014

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                   Μάρτιος  2014

Αγαπητοί γονείς,           
                                                                         
Μάρτιος. Εμείς οι Έλληνες γεννιόμαστε σε μια χώρα όπου η φύση, ανάλογα με τις εποχές, αλλάζει χρώματα και υφές. Αυτή τη φύση λάτρεψαν μουσικοί, ποιητές, ζωγράφοι και δημιούργησαν τραγούδια ,ποιήματα ,σχέδια με χρώματα ,αγάλματα… Όμως δεν την εκτιμάμε όπως της αξίζει! 

Στην αλλοπρόσαλλη και σκληρή εποχή που ζούμε, πώς να ξυπνήσεις τις αισθήσεις, τη μνήμη και τις εμπειρίες από τα τόσα πράγματα που καθορίζουν όλη μας την ύπαρξη; Ίσως η πρώτη-αυτή κυρίως- εισπνοή ανοιξιάτικου αέρα εξακολουθεί να μας συνεπαίρνει κάνοντας την άνοιξη από υλικό φαινόμενο ψυχικό. Μεγάλο δώρο· όπως και η ελπίδα που μας δίνουν τα παιδικά χαμόγελα που αντικρίζουμε κάθε μέρα…

Τα παιδιά έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Συμμετείχαν στη δημιουργία ενός επιτραπέζιου ημερολογίου που προσφέρθηκε στην Κοινή Συνάντηση των Επικεφαλής των Ιατρικών Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγχαρητήρια στους  μικρούς μας δημιουργούς!!!

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 και από ώρα 13.30 έως 15.00 θα γίνει η παράδοση των ελέγχων του B’ τριμήνου (τάξεις Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄) και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών όλων των τάξεων. Σας επισημαίνουμε ότι γίνεται και τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση  από τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 8.30-10.00 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης θα τιμήσουν την εθνική μας επέτειο στην αίθουσα του θεάτρου μας  .

Την Τρίτη 25 Μαρτίου το σχολείο θα συμμετέχει στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως (ΣΤ’ τάξη-Σημαία) και στην παρέλαση (Ε’-ΣΤ’ τάξεις). Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των γυμναστών για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο Γονέων που μας συμπαραστάθηκε αποτελεσματικά στις δυσκολίες που βιώσαμε από την αρχή της χρονιάς με την τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σε τμήμα της σχολικής μονάδας καθώς και την Α’ Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων για την άμεση ανταπόκρισή της.

Η συνεργασία όλων μας, προάγει τη σχολική καθημερινότητα και συμβάλλει στην πρόοδο των παιδιών μας.

                                                                     Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                       Ευαγγελία Καλογεράκη

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εργαλεία και Λογισμικά για την Πληροφορική


Για να μπορούν τα παιδιά να δημιουργούν στον υπολογιστή υπάρχει το TuxPaint, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Επίσης, πολλές εφαρμογές για να ασχολούνται και να μαθαίνουν τα παιδιά μπορείτε να βρείτε εδώ: Δραστηριότητες.

Άλλα χρήσιμα λογισμικά μπορείτε να βρείτε εδώ.