Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία με το σύλλογο Γονέων: 1odimotikovrilission@gmail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Διάλεξη της Διευθύντριας του 1ου Δημ. Βριλησσίων Ευαγγελίας Καλογεράκη με θέμα "Σκέψεις για την παιδεία του μέλλοντος"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια των διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου 
σας προσκαλούμε στη διάλεξη της Ευαγγελίας  Καλογεράκη, Διευθύντριας του 1ου Δημ. Σχολείου Βριλησσίων με θέμα: "Σκέψεις για την παιδεία του μέλλοντος".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στο πάρκο Μ.Θεοδωράκης (Πρώην ΤΥΠΕΤ) αίθουσα Ν.Εγγονόπουλος (Πλαταιών και Μπακογιάννη - Βριλήσσια)

Τρεις Ιεράρχες


Το σχολείο μας αύριο Τετάρτη 30/1/2013 θα παραμείνει κλειστό. Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με τους δασκάλους τους θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου

Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».

Και οι τρεις έδειξαν προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους γι' αυτή. Τα συγγράμματά τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.

Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και πρόσφεραν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. Κι επειδή είναι και προστάτες των γραμμάτων, καθιερώθηκε αυτή η γιορτή να είναι και γιορτή των γραμμάτων και της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Η καθιέρωση αυτή έγινε μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών. Η γιορτή αυτή επεκτάθηκε και στα γυμνάσια και στα δημοτικά σχολεία που την ημέρα αυτή αργούν και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και τελετές στη μνήμη των Αγίων.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Και ποιός βρήκε το φλουρί;;;;
Το πρωί της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, όχι μία -ούτε δύο, αλλά δεκαέξι μεγάλες αχνιστές πρωτοχρονιάτικες πίτες, εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου μας, και μία μία πέρασαν στις τάξεις, ψάχνοντας για τα “τυχερά” παιδιά, αλλά και τον “τυχερό” δάσκαλο της χρονιάς!
Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας παρέδωσε τις παραδοσιακές πίτες, φροντίζοντας από μία έκπληξη για το κάθε παιδί  που βρήκε το φλουρί.
Για όλους τους υπόλοιπους, μοίρασε τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές για ένα υγιές και τυχερό 2013!  Καλή πρόοδο στα παιδιά μας!
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 5-12-2012, ύστερα από τη συγκρότησή του σε Σώμα, που έγινε στη συνεδρίασή του στις 19-12-2012, έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ
τηλ. 697-3000335, e - mail: stathato@gmail.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΜΑΛΗ-ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 697 - 2710526, e - mail: tsamali@gmail.com
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΕΚΙΛΗ
τηλ: 697 - 2231691, e - mail: stampap4@otenet.gr
ΤΑΜΙΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΜΒΡΙΑΣ
τηλ: 6945 - 803 800, οικ 210 - 8101161 e - mail: n.yamvrias@yahoo.com
ΕΦΟΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
τηλ. 6937 – 309894, e - mail: gtsolakidis@ergonet.gr
ΜΕΛΗ: ΝΑΤΑΣΣΑ ΦΡΙΤΑΚΗ
τηλ: 6978 - 996633, e mail : nfritaki@gmail.com
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
τηλ. 6955 - 080474, e mail: hkarydis@yahoo.com



Κάθε γραπτή και επώνυμη πρόταση, κριτική, παράπονο, πρόβλημα, πληροφορία γονέα θα συζητιέται στο ΔΣ και θα απαντιέται υποχρεωτικώς. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς, είτε στο e-mail.
Παρακαλούμε για την έμπρακτη στήριξη των δράσεων του Συλλόγου από όλους τους γονείς και σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, με ιδέες, προτάσεις αλλά και εθελοντικές δράσεις προς το Σχολείο, τα παιδιά και τον Σύλλογό μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σήμερα, περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε οάσεις παιχνιδιού, πολιτισμού και τέχνης .
Το χαμόγελο τους και η ευτυχία τους θα είναι η ανταμοιβή μας!!!!!!!

Σύντομα, θα έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τις δραστηριότητες που προγραμματίζουμε για τη νέα χρονιά.

Ας γίνουμε όλοι μαζί ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

                                                                                                         ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                                                                            ΤΟ Δ.Σ

Συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βριλησσίων


Το σχολείο μας αφού συγκέντρωσε τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη τα παρέδωσε εκτός από το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας μας (Ιερός ναός Αναλήψεως Βριλησσίων) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βριλησσίων.




Υ.Γ. Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα. 

Συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων στο Φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βριλησσίων


Το σχολείο μας αφού συγκέντρωσε τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη τα παρέδωσε στο ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας μας (Ιερός ναός Αναλήψεως Βριλησσίων)

Υ.Γ. Για περισσότερα πατήστε πάνω στην εικόνα. 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Βριλησσίων


Μια εξαιρετική παράσταση από τα παιδιά της Β΄και Γ΄ Δημοτικού σε σκηνοθεσία της Λίλιαν Καραμητσοπούλου

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παππούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.

Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του...